Miért dudélnak autóval amikor robogóval elmegy valaki a körforgalom előtt bénázó autó sorok mellett?
Pl Amelyik éppen a legelöl áll a körfOrgalom előtt és robogóval kikerülik akár jobbról vagy balról ahol épp hely van.
Sem fékezésre sem irányváltoztatásra sem semmire nem kényszeríti hiszen az áll egy helyben, mert képtelen felvenni a forgalom ritmusát és akkor sem indul el ha messziről látszik hogy senki nem jön, de a dudát nyomni ész nélkül ha valaki kikerüli az nagyon megy.
Ennek mi értelme? Mi játszódik le az ilyennek ilyenkor a fejében?
Ebbe az a veszélyes, hogy már annyira esetleg jobbról nem figyel, mert arról nincs forgalom, erre mikor menne egy idióta motorost majdnem végig fektet a motorháztetőn.
Nincs egyébként bajom a motorosokkal, de vannak akik tényleg nagyon pofátlanul tudnak vezetni.
Ilyen szituáció volt egyszer velem is, hogy jobbra néztem, se gyalogos, se biciklis. Csúszok előrébb, állok a zebrán, egy autót elengedtem, nézek jobbra, semmi, vissza balra (mikor halad előttem az autó), nincs semmi. Gázt adok, erre jobbról majdnem fellöktem egy motorost. Nem bénáztam meg semmi. 2 másodpercig tartott ez az egész művelet. Csak jött a motoros is és nehogy már ne menjen, meg úgy az oldalamhoz bújva, hogy ha picit is közelebb jön már beül az anyós ülésre.
"Aki úgy kezdi az ilyen kérdéseket, hogy ítélkezik már a kérdés felütésében, az nyilván ugyanilyen színvonalon is közlekedik... Gondolom azért dudálnak."
Értem, tehát érdemben hozzászólni a konkrét szituációhoz te sem tudsz, de a kérdés megfogalmazása miatt amiben egyébként nem titkoltam mondtam el a saját szubjektív megítélésem a helyzetről ez alapján ÍTÉLKEZNI te is tudsz :D
"Ebbe az a veszélyes, hogy már annyira esetleg jobbról nem figyel, mert arról nincs forgalom, erre mikor menne egy idióta motorost majdnem végig fektet a motorháztetőn."
Az egy idióta motoros. És abszolút nem az autós hibája. Számomra teljesen természetes hogy úgy kerülöm ki hogy arra számítok nem lát egyáltalán.
"Nincs egyébként bajom a motorosokkal, de vannak akik tényleg nagyon pofátlanul tudnak vezetni."
Amikor autóban ülök nekem nincsen velük bajom, elengedem őket ha tudom. A pofátlanság addig nem érdekel amíg nekem ezzel hátrányt nem okoznak vagy nem kényszerítenek semmire. Mit érdekeljen engem ha a Volt futár elmegy mellettem? Szarabb lesz nekem attól? Kevesebbet leszek a dugóban ha nem megy? Akkor meg?
" Nem bénáztam meg semmi. 2 másodpercig tartott ez az egész művelet. Csak jött a motoros is és nehogy már ne menjen, meg úgy az oldalamhoz bújva, hogy ha picit is közelebb jön már beül az anyós ülésre."
Az igazság az hogy teljesen máshogy látod az autóban ülve és teljesen máshogy motoron ülve. Főleg ha soha nem motoroztál életedben (ezt nem rosszból mondom). Te úgy érzékeled hogy "majdnem fellökted" ő pedig pontosan belekalkulálta hogy nem látod őt és a tehetetlenséged kihasználva egyszerűen elment melletted. De egyáltalán nem azon múlt a szituáció hogy te hogyan élted meg. Téged meglep, őt autóban ülve sem.
"Értem, tehát érdemben hozzászólni a konkrét szituációhoz te sem tudsz"
Nem írtál konkrét szituációt.
Honnan tudja bárki hogy más miért dudált? Írj ki értelmes kérdést, ami valóban kérdés, nem egy kérdésnek álcázott hőbőrgés!
#3: Legalább megerősítetted újra, amit írtam, és nem is sikerült kiolvasnod a választ...
Egyébként szerinted ez a manőver egyáltalán szabályos Magyarországon?
"Mi játszódik le az ilyennek ilyenkor a fejében?"
Az hogy egy felelőtlen kretén ül azon a robogón, aki alkalmatlan a forgalomban közlekedésre.
Ez lesz a mamakedvencekből, akiknek csak megszületni volt nehéz, és megszokták, hogy mindig igazuk van.
Majd akkor sírj, ha nem dudált, hanem eléd nyitotta az ajtót.
"akár jobbról vagy balról"
Az "akár balról" kisebb veszéllyel jár, de az "akár jobbról" az már rohadt veszélyes.
Aki körforgalomba akar besorolni, a balról érkezőt meg észlelheti, mert ő is arra néz, de jobbról???
Megindul, mert balra néz és látja, hogy mehet (mondhatnám a haladás érdekében mennie kell), és indul, elcsapva a robogóst, mert hogyan is kerülhetne az oda?
Ha tehetném hajókürtöt raknék az autóba, sz@rja össze magát..
És még én lennék a "miért dudál?"
"Honnan tudja bárki hogy más miért dudált? Írj ki értelmes kérdést, ami valóban kérdés, nem egy kérdésnek álcázott hőbőrgés!"
Feladom. Olyan rutinnal rendelkezel trollkodásban és más kérdésének szétkefélésében hogy leborulok nagyságod előtt.
Nem érdemes több energiát fektetnem a feléd irányuló kommunikációba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!