Dehogy szoktam, nem kell. Azzal, hogy behajtasz a körforgalomba, nem változtatsz irányt. A kihajtás előtt viszont jobbra kell indexelni, hogy jelezd: elhagyod a körforgalmat.
2023. szept. 21. 17:12
3/28 anonim válasza:
Mivel konkrétan nem tudsz másfelé menni, értelmetlen indexelni.
Nem is kell, nem tudom honnan vette ezt a marhaságot az oktatód.
2023. szept. 21. 17:17
4/28 anonim válasza:
Az Egyesült Királyságban szoktam balra indexelni a körforgalomból.
2023. szept. 21. 17:18
5/28 anonim válasza:
Nem tudom mit mondott az oktató, mert Magyarországon ilyesféle szabály nem létezik. Más országokban igen, viszont nálunk csak kihajtásnál kell jobbra.
2023. szept. 21. 17:18
6/28 anonim válasza:
A körfogalomban nem kell irányjelző, mert adott a "kötelező haladási irány".
Az már csak hab a tortán, hogy amikor amikor egy egyenes végén becsatlakozol a körforgalomba, akkor amúgy is jobbra fordulsz, tehát nem csak fölösleges hanem logikátlan is a balra irányjelzés.
2023. szept. 21. 17:36
7/28 anonim válasza:
"Mivel konkrétan nem tudsz másfelé menni, értelmetlen indexelni."
Közben meg itt másik kérdésnél azt mondták, hogy ebben a fordulósávban kell indexelni a kanyarnál, holott itt is csak egyfelé haladhatsz a sávban, követed a kanyart, más lehetőség nincs:
Behajtásnál nem indexelek. Max. akkor indexelek balra, ha nem az első kijáraton hagyom el a körforgalmat, és látom, hogy várakozik valaki. Akkor sem azért indexelek, mert kötelező, simán csak jelzem a várakozónak, hogy nem hajtok ki, és nehogy megpróbáljon bevágni elém... 😅
2023. szept. 21. 18:22
9/28 anonim válasza:
Mini körforgalmakban én is szoktam, mert így nem jön be elém a szemből érkező jó esetben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!