Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy tudhatnám biztosabban...

Hogy tudhatnám biztosabban hol van a padka?

Figyelt kérdés

A jobb első kerékkel vannak problémáim.

Sokat vezetek szűk helyeken, Európa különböző városaiban más-más kivitelű, márkájú autókkal. Többnyire gond nélkül, korrigálás nélkül beállok jobbra hátra párhuzamosan.

Ugye a jobb hátsó kereket az ember tudja hol van, mert látja a jobb tükörben. A bal első kereket nem tudom sosem - épp merre jár.

Ha az ember mindig ugyanazt az autót használja, akkor csak-csak belejön. De nálam nem ez a helyzet mint írtam.

Sokszor elég közel járok a padkához, volt hogy neki is mentem szerencsére csak a gumival, én akkor egyből javítom, és felmérem mekkora a kár.

Van valami ötlet, tipp, tanács, hogy csináljam jobban.

ui.: Azt vettem észre mikor a városokban sétálok az utcán, hogy nagyon sokan totál neki vannak járva a kocsival a nagy padkának is a szép felnivel, de mintha telibe lesz@rnák.

tegnapelőtt 15:21
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Meg kell tanulni vezetni. Ez még csak nem is közlekedés, ez vezetéstechnika. A kereket nem kell látni a tükörben. Térlátás, logika, érzés. Kinek könnyebb, kinek nehezebb. Akinek nehezebb, az legyen szíves tudni ezt magáról és többet gyakorolni. Ilyen egyszerű. Mondjuk azt nem értem, hogy nem tudod, hol-merre jár a bal első kerék, amikor bal elöl ülsz és te tekered a kormányt...
tegnapelőtt 15:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha a jobb hátsó kereket tudod hol van, az elég. Az első kerekekkel nem kell foglalkozni, csak a kocsi helyzetével. Az meg csak érzékeled, hogy nagyjából párhuzamos-e a padkával.
tegnapelőtt 16:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs titkos trükk. Gyakorolni kell a vezetést.

Amíg nem szoktad meg az autó méreteit, addig ne vezess sokat szűk helyeken, Európa különböző városaiban más-más kivitelű, márkájú autókkal. Hanem vegyél egy 20 éves suzukit lemezfelnikkel, amit aztán szétpadkázhatsz.

tegnapelőtt 16:26
 4/10 anonim ***** válasza:
tegnapelőtt 16:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én sosem szoktam annyira kicentizni. 24 éve vezetek, nem csinálok belőle ügyet, ha egy fél arasznyi hely marad a padka, meg a gumi között.

Amúgy a jobb hátsó kereket nézem. Abból be tudom lőni a távolságot. Azt meg látom, hogy nagyjából párhuzamosan állok-e a padkával, vagy nem.

tegnapelőtt 17:55
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem a felnit kell leszarni, hanem azt, hogy mekkora távolság marad a padkáig. Miért nem jó a 10-20-30 centi? Egyesek mindent kicentiznek, ez az a típus, aki simán előremegy a kerékkel orral is a padkáig, aztán csodálkozik, ha visszafele, meg leszed a kocsi aljáról valamit a föld(!), mert a padkára ugyan van szabály, de van úgy, hogy mögötte már egyből emelkedik, ahol nem járda van. Plusz 1 centi is lehet már baj, kaviccsal, faággal súlyosbítva, az orr előrenyúlása meg ugye fél-1 méter is lehet.
tegnapelőtt 19:43
 7/10 A kérdező kommentje:

A leírásban véletlen bal elsőt írtam.

Nem a jobbra hátrával van baj,azt írtam is, hanem a jobbra előrével mondjuk vagy mikor szűk helyen kell átférni, sokszor nem érzem a jobb elejét. Nem mehetek 20 éves suzukival, olyannal megyek amit ad a cég.

Köszönöm az érdemi hozzászólásokat, én tényleg csak tanácsokat kérek. Most évek alatt párszor előfordult nem nagy kunszt. De én ezt is el akarom kerülni.

Aki negatívan áll ehhez, lemerném fogadni még Budapesten sem parkolgatott nagyon. Nemhogy idegen nagyvárosban, ismeretlen autóval.

tegnapelőtt 20:35
 8/10 anonim ***** válasza:

Azt írtad, hogy a jobb hátsót látod.

Bizonyára próbálsz -úgy ahogy- párhuzamosan haladni/parkolni a járda vonalával.

Gondolkodj...............!😜

Nem baj ha elsöre nem világos, fussunk neki még egyszer!

Lehúzódsz jobbra a szegélyhez, a tükörből látod jobb hátsót.

Az autó -remélhetőleg még mindig- párhuzamos a járda szélével.

Akkor szerinted a jobb eleje????

Nos?

tegnapelőtt 23:19
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem ezt az idegen nagyvárosozást.

Ha Madridban megpadkázol egy Kia Ceedet, akkor egy Octaviát is meg fogsz padkázni Budapesten.

A járdaszegély, az mindenhol járdaszegély. És a személyautók között sincsenek olyan hatalmas különbségek.

Nekem úgy tűnik, mintha ezzel az "idegen város-ismeretlen autó" szöveggel akarnád felmenteni magadat a rutin és/vagy tehetség hiánya alól.

Ha mindenképpen ezt a munkát akarod erőltetni, akkor én a helyedben tennék egy kamerát a jobb tükörre, ami a jobb első kereket nézi és akkor centizgethetsz.

tegnap 00:59
 10/10 anonim ***** válasza:
7. A parkolás mindegy hogy milyen nagy város vagy akár falu, egyformán kell és lehet érezni.
tegnap 05:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!