Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lepjek tul a felelmeime...

Hogyan lepjek tul a felelmeimen a vezetessel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 5 eve szereztem meg a jogsimat; akkor nem vezettem egy percet se vegul.

Most az utobbi idoben oktatotol vettem orakat, hogy felfrissitsem a tudasom, ugy valtunk el, hogy minden oke, mehetek, jol vezetek.

De rettegek egyedul autoba ulni, nem egeszen ertem en se, hogy miert. Ha ul mellettem valaki, ugy oke, de muszaj lenne egyedul is vezetnem :D

Mi lehetne erre a megoldas?

tegnapelőtt 14:44
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%

Valamennyien így vagyunk, csak hallgatunk róla. Aztán belejövünk, pont úgy mint te.

(amikor protekcióval bekerültem a kamionhoz, az első utam Teherán volt(egyedül)...ugye nem kell ecsetelnem, mennyire izgultam? Fiatal voltam, mint egy nagy bulit fogtam fel)

tegnapelőtt 14:49
 2/12 anonim ***** válasza:
Üljön melletted valaki, amíg nem tanulsz meg közlekedni is, nem csak vezetni... Engem sem engedett volna apám friss jogsival autópályára úgy, hogy benn ül az autóban a családom, de nincs az anyósülésen olyan, akinek esze is van.
tegnapelőtt 14:58
 3/12 anonim ***** válasza:
55%
"de muszaj lenne egyedul is vezetnem" - pisztolyt tart valaki a fejedhez? Gondolom nem, mert akkor már nem is lennél egyedül. Nem, nem muszáj. A tanfolyamon megtanulsz vezetni, meg 50 percen át minden közúti jelzésre figyelni, és kapsz egy plasztikkártyát, ami feljogosít arra, hogy esélyed legyen megtanulni normálisan közlekedni. Senkinek nem megy egyik napról a másikra.
tegnapelőtt 15:00
 4/12 A kérdező kommentje:

Autopalyara egyedul nem megyek, de nem is kell. Az en jogsim csak ide a kornyekre “szol” egyelore, majd idovel persze elmereszkedek messzebb is, de most nem.

Az a baj, hogy ritkan tudnak beulni mellem, kb havi egyszer. Meg a ferjem se tud vezetni, nem is fog, ugyhogy meg vagyok love egy picit.

1-es, bator vagy, az biztos :D

tegnapelőtt 15:05
 5/12 anonim ***** válasza:
37%

Megértelek, nekem is ijesztő volt. Egészen addig, míg ki nem szemeltem az autómat és megvettem, de senki nem tudott eljönni elkísérni hazahozni velem az autót. Háromnegyed órára volt tőlem autóval. Délutáni csúcsforgalom, sötétedés, stb. Legnagyobb félelmem az volt, hogy majd lefulladok, mert benzines autót vettem és dízelen tanultam. Meg az, hogy 5-ös helyett 3-asba váltok.

Noshát, vittem magammal a kis tanuló matricát, ami azóta sokszor csak hozzám vonzza az idegbetegeket, de mondom legalább ha lefulladok, vagy bénázok valaki előtt, akkor látja, miéert van ez.

Szóval vittem a kis T matricámat, kib.sztam a hátsó szélvédőre és gyomorideggel elindultam hazafelé.

Jelentem, ennek már 3 hete, és az autó, meg én is épségben hazaértünk. :D

Azóta vezettem már egyedül többször is, de a párommal is. Őszintén szólva, jobban idegesít engem, amikor egy olyan személy ül mellettem, akinek már évek óta van jogsija és türelmetlen, vagy hülyének néz, ha netán félreváltok, vagy sikoltoznak nekem hogy féééék féééék, amikor simán időben elkezdek lassítani, hiszen nem vagyok vak.

Long story short: az elmúlt hetek tapasztalatai alapján, sokkal inkább indulok útnak bárhová is egyedül, és nem félek! minthogy okostojások stresszeljenek az anyósról, akik szintúgy voltak kezdők.

tegnapelőtt 15:15
 6/12 anonim ***** válasza:
0%
Megszólalt az, akinek semmi tapasztalata, de önérzete már van. :D :D
tegnapelőtt 15:18
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem egy ismerősöm volt ezzel pont ugyanúgy, mint én. Önérzet meg tapasztalatlanság ide, vagy oda. Senki nem profin kezdi és az nem segítség, ha a melletted ülő csak stresszel téged.
tegnapelőtt 15:22
 8/12 anonim ***** válasza:
Kit hogyan lehet stresszelni. Elég nagy baj amúgy, ha egy úrvezető nem stresszel, elég nagy felelősség van a vállán mindenkinek, aki volán mögé ül, tessék tudatában lenni. Bármikor megölheti azt is, aki vele egy járműben ül, meg azt is, akivel találkozik. Aki ennek a súlyát nem képes felfogni és el is viselni, az ne vezessen. Nekem pl. az oktatóm volt egy nagyon nyugodt, aranyos nő, nem is tanultam tőle túl sokat, csak annyit, hogy hogyan lehet átmenni a forgalmi vizsgán hibavonal nélkül. Közlekedni attól tanultam meg, aki leüvöltötte a fejem minden hülyeségért, aztán leüvöltötte a fejem 5 perc múlva, hogy miért nem tettem túl magam régen az öt perccel korábbi történéseken, mert nem lehet úgy figyelni, hogy közben az ember a múlton rágódik.
tegnapelőtt 15:41
 9/12 anonim ***** válasza:
Tudatában vagyok és figyelek is magamra is, meg a környezetemre is. De én nem annak a híve vagyok, hogy valaki ordibáljon a másikkal, ha valamit nem 100%-osan csinál. Rutin kell ehhez, nem türelmetlenség. Kiabálhat nekem a feje tetejére állva is, hogy ne lassuljak meg annyira egy körforgalomnál, vagy miért nem mentem be ha volt hely, ha én azt még nem érzem biztosnak. Vagy mondogathatja, hogy szarul váltok, mert nem így meg úgy kell, attól sem lesz jobb. Ezektől nem tanul meg az ember jobban vezetni. Építő jellegű kritika/tanács az segít. A türelmetlen mitcsinálszmármegint? nem. De ha rád ezzel lehet hatni, hát oké.
tegnapelőtt 15:53
 10/12 anonim ***** válasza:
Mondom, ez attól függ. Nekem ha valaki kedvesen beszél, az nem mozdít meg bennem semmit, mert gyerekkorom óta így szocializálódtam. Az üvöltözéstől meg nem sértődök meg, hanem ösztönösen ki tudom hámozni belőle a konstruktív kritikát, a stílus meg lepereg. Én sem mentem soha bele abba, amire anyám azt mondta az anyósülésen, hogy "apád itt már azért bekanyarodott volna", lesz*rtam, nekem volt jogsim, én vezettem, majd én tudom. De amikor azért szóltak rám, mert olyat csináltam, amit ha a másik közlekedési résztvevő nem véd ki, akár elég csúnya vége is lehetett volna, akkor azért nem ágáltam, hogy "jaj velem nem szabad ilyen stílusban beszélni", hanem felfogtam, hogy kis híján életveszélybe sodortam mindenkit a közelemben, és inkább befogtam a számat, és legközelebb nem csináltam olyat.
tegnapelőtt 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!