Mi okozhat ilyen óriási olajfogyasztást?
Szakmai kérdés, szakemberek, hozzá értők válaszát várom, mivel részben én is szakmabeli vagyok.
Adott egy 2000-es évjáratú benzines Mazda, 1000km alatt 4l olaj fogy el.
Kompressziót mértem, 190-210psi, tehát 90%-os kb.
Gyertyák nem olajosak.
Olajfolyás nyoma nincs az autó alatt, motoron sincs különösebb nyoma.
Alapjáraton nincs kék füst, gyorsításkor sem látok hátul füstöt.
Az autó jól megy, ahogy kell, fogyasztása is megfelelő.
Arra tippelek, hogy a szelepszimmeringeknél megy el, de a motor mégsem füstöl.
Van e vmi más praktika arra, hogy kiderítsem, hol megy el az olaj, vagy mi lehet a hiba?
Gyűrű tapadás/kopásra tippelnék. Szelepszár ekkora fogyasztást nem okoz.
Peugeottal (márka nagyjából mindegy) jártunk hasonlóan, a kocsinak semmi baja csak zabálta az olajat. Gyűrűk meg sem moccantak a dugattyún, szétszed kitakakarít új gyűrűk és megszűnt az olaj fogyasztás.
Na a kék füst az pont az olajfogyasztást mutatja.
De nekem amikor az egr elkoszolódott akkor füstölt kéken, meg néha feketén de azt is abba hagyta néha. Amikor menet közben kéken füstölt akkor szar volta hangja is és felkapta az olajat.
Csak az egr-t takarítottam ki és jó lett.
Nyilván a tiednek nem ez a baj , ezt csak azért írtam le hogy nekem is már mindent javasoltak hogy szét kell szedni a motort és porlasztót, adagolót is elkell vinni beállíttatni.
Itt a videóban egy TSI-nél elemez hasonló problémát a kolega, talán nálad is ez lehet:
TSI teljesen más konstrukció, enyém egy tök egyszerű régi szívó benzin.
Egyébként semmiféle rendellenes zaja nincs a motornak sem hidegen, sem melegen, és ebben a reggeli minusz pár fokban is azonnal indul. tehát nem kopás van, hanem vmi más rendellenesség, akár a gyűrűknél, akár más okból.
Ezért várok esetleg nem hétköznapi tapasztalatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!