Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szándékos rongálás lehetett?...

Szándékos rongálás lehetett? Egy plaza parkolójában hagytuk az autót max 2 órára, és mire kimentünk, egy óriási repedés volt a szélvédőn. (Tegnapi viharnak semmi köze hozzá, végig a garázsban állt.) Magától álló helyben megtörténhet ez??

Figyelt kérdés
2021. júl. 10. 22:56
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Kép kellene, de ha ez egy darab viszonylag hosszú repedés, akkor azt elég nehét szándékosan okozni. Ha megütik valamivel, akkor annak a repedésen kívül lenne valami nyoma.
2021. júl. 10. 23:12
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha csak egy repedés van, akkor nem valószínű hogy szándékos rongálás. De az sem elképzelhető, hogy a hőhatás/hőkülönbség miatt repedt meg.
2021. júl. 10. 23:14
 3/9 A kérdező kommentje:
Ez a nagyon fura nekem is, hogy a felület teljesen sima, semmi nem látszik rajta, csak egy pontból 2 irányba tart a repedés :( nem kavicsfelverődés, ahhoz is volt "szerencsém" korábban, de az máshol is van, és már évekkel ezelőtt történt. Mikor leparktunk még nem volt semmi :(
2021. júl. 10. 23:22
 4/9 A kérdező kommentje:
*leparkoltunk... nem tudom elképzelni mi történhetett vele.
2021. júl. 10. 23:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Velem többször előfordult ilyen egy kátyú miatt, de parkolás esetén is. Egyszerűen szétválik a két rétege az üvegnek és megreped. De találkoztam oldal ablak spontán berobbanásával is parkolóba a meleg miatt.
2021. júl. 11. 02:07
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor az nem rongálás. Ha beverik a szélvédőt, akkor az minden irányba össze-vissza reped, kb kör alakban:

[link]

[link]

Én egyszer jártam hasonlóan mint te, hogy egy egyenes mentén repedt végig. Az egy kavicsfelverődésből indult (sajnos pont a ragasztás mellett a fekete árnyékoló rész takarásában volt, nem vettem észre) és egy meleg nyári napon a 3000 fokos utasteret felelőtlenül erőteljesen beklímázva végigrepedt a hőmérsékletkülönbségtől, kb 25-30 centi hosszan. Bár hogy parkolás közben mi okozhatná ezt azt nehéz elképzelni.

2021. júl. 11. 02:12
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha rongálás lenne, akkor nem repedés lenne, vagyis látszódna az ütés helye.

Egyszerűen elfáradt. Lehet hogy volt korábbi kőfelverődés, ami megindult.

2021. júl. 11. 09:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Ismerősnek a hatso csomagter üveg tört millio darabra. Tettek feljelentest aztan visszanezve az egyik bolti kamerat latszott, hogy magatol ripityara tört. Ez mondjuk télen volt de nyaron is megtortenhet.
2021. júl. 11. 10:36
 9/9 anonim ***** válasza:
"Magától álló helyben megtörténhet ez" Már láttam kollégánál ilyet. Tudnál ilyen repedést eszközzel produkálni?
2021. júl. 12. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!