Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek jogosan buktattak...

Szerintetek jogosan buktattak meg a forgalmi vizsgán?

Figyelt kérdés

Sztori a következő:

Mentem tök egyenesen, nekem volt egy sávom meg a szembejövőnek. Előttem megállt egy busz amin “gyermekeket szállít” sárga tábla volt. A busznak nem volt “buszöböl” tehát az én sávomban húzódott félre. Szálltak fel és le a gyerekek járt az indexe jobbra, hogy még tart a fel és leszállás. Ezt a buszt hivatalosan nem lehet megelőzni. Én ezt tudtam is és megálltam mögötte. Megvártam amig elindul. Az utolsó percig nem állt mögöttem senki tehát a forgalmat nem akadályoztam vele. Majd szólt a vizsgabiztos, hogy sikertelen a vizsga. Az oktatóm próbált megvédeni, hogy nem ért ezzel egyet. Most utánanéztem sem megelőzni sem KIKERÜLNI nem szabad a gyermekeket szállító buszt! Tény, hogy lehetőség lett volna rá, hogy kikerüljem mert nem jöttek szembe de én tudtam, hogy nem szabad. Szerintetek jogos volt?

nov. 5. 11:24
1 2 3 4
 31/33 krwkco ***** válasza:
44%

"de a kresz szabálya szerint a gyermekeket szállító buszt sem MEGELŐZNI sem KIKERÜLNI nem szabad!"

Ez nem igaz.

A valóságban:

20. § (6)

"Tilos a „Gyermekszállítás” táblával megjelölt autóbuszt kikerülni, valamint mellette a szembe jövő forgalomnak elhaladni, ha az párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úttesten áll és a gyermekek be- és kiszállását a vezető az autóbusz mindkét oldali első és hátsó irányjelzőjének egyidejű működtetésével jelzi."

"A kresz szerint a busznak mindkét irányba kellett volna irányjeleznie!"

A KRESZ-ben nincs ilyen előírás.

Rosszul tudod a KRESZ-t. Emiatt nem ismerted fel a közlekedési helyzetet. Ami bukási ok. A vizsgabiztos lehetett volna kevésbé szigorú. De nem volt az. Megbuktatott.

Ennyi.

nov. 7. 10:29
 32/33 anonim ***** válasza:
61%

…és a nem tartottam fel senki sem érv egy vizsgán, teszem hozzá.

Én azért buktam, mert jobbkezesnél nem adtam elsőbbséget. Kinek? Senkinek. Ugyanis jobbra három üres telek is volt, elláttam arra minimum 50-60 métert. De mutatni kell a vb-nek, hogy mennyire biztonságosan tudok vezetni. Lassítok, elnézek jobbra, megyek tovább.

A busz csak jobbra indexelt, ha a szemből jövők zavarása nélkül ki lehet kerülni, akkor ki KELL kerülni. Rendes közlekedésben, amikor már jogsival, önállóan vezetsz, akkor dönthetsz úgy, hogy kivárom, úgysincs mögöttem senki.

nov. 7. 10:32
 33/33 Lazy Lover ***** válasza:
43%
Nem volt jogos sajnos minden szarért buktatgatnak ha ki kerülted volna akkor az lett volna a baja hogy mi van ha ki lép egy gyerek....
nov. 9. 22:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!