Szerintetek jogosan buktattak meg a forgalmi vizsgán?
Sztori a következő:
Mentem tök egyenesen, nekem volt egy sávom meg a szembejövőnek. Előttem megállt egy busz amin “gyermekeket szállít” sárga tábla volt. A busznak nem volt “buszöböl” tehát az én sávomban húzódott félre. Szálltak fel és le a gyerekek járt az indexe jobbra, hogy még tart a fel és leszállás. Ezt a buszt hivatalosan nem lehet megelőzni. Én ezt tudtam is és megálltam mögötte. Megvártam amig elindul. Az utolsó percig nem állt mögöttem senki tehát a forgalmat nem akadályoztam vele. Majd szólt a vizsgabiztos, hogy sikertelen a vizsga. Az oktatóm próbált megvédeni, hogy nem ért ezzel egyet. Most utánanéztem sem megelőzni sem KIKERÜLNI nem szabad a gyermekeket szállító buszt! Tény, hogy lehetőség lett volna rá, hogy kikerüljem mert nem jöttek szembe de én tudtam, hogy nem szabad. Szerintetek jogos volt?
Miért indexelt csak jobbra? Az mit jelent?
Nem lehet, hogy mindkettővel villogott, jelezve, hogy tart a felszállás/leszállás, de a bal oldali ki volt égve?
"gyorsabban villog"
Tudod, hogy nem minden autó használ hőszálas irányjelzőt?
Fejlődik a technika.😜
A KRESZ-ben nincs talán, azt hittem stb. Az a döntő, amit látsz. Pl. egy kifordított táblánál sem kell arra gondolnod, hogy a közút kezelője így érvénytelenítette, vagy valaki szórakozik. Nincs.
A kiégett izzót sem kell feltételezni.
A jobbra indexelés bevett szokás a rövid ideig tartó megállás jelzésére. Igaz, ez sincs benne a szabályokban, de mivel kérdésként felmerült ezért írom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!