Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek jogosan buktattak...

Szerintetek jogosan buktattak meg a forgalmi vizsgán?

Figyelt kérdés

Sztori a következő:

Mentem tök egyenesen, nekem volt egy sávom meg a szembejövőnek. Előttem megállt egy busz amin “gyermekeket szállít” sárga tábla volt. A busznak nem volt “buszöböl” tehát az én sávomban húzódott félre. Szálltak fel és le a gyerekek járt az indexe jobbra, hogy még tart a fel és leszállás. Ezt a buszt hivatalosan nem lehet megelőzni. Én ezt tudtam is és megálltam mögötte. Megvártam amig elindul. Az utolsó percig nem állt mögöttem senki tehát a forgalmat nem akadályoztam vele. Majd szólt a vizsgabiztos, hogy sikertelen a vizsga. Az oktatóm próbált megvédeni, hogy nem ért ezzel egyet. Most utánanéztem sem megelőzni sem KIKERÜLNI nem szabad a gyermekeket szállító buszt! Tény, hogy lehetőség lett volna rá, hogy kikerüljem mert nem jöttek szembe de én tudtam, hogy nem szabad. Szerintetek jogos volt?

ma 11:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen! Akkor nem szabad kikerülni, ha mindkét irányjelző megy. Ha csak jobbra jelez, akkor fokozott óvatossággal kikerülhető
ma 11:34
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem nem. Ha sima busz lett volna se érdekelt volna, ha te megvárod, így meg pláne. Mint mondtad a forgalmat nem tartottad fel, nem akadályoztál senkit, nem mentél bele baleset veszélyes szituációba (pont ezért nem is előztél). Jól csináltad szerintem. Meg gondolom nem is végig a busz vonalán kellett volna haladni így nem is azért nem kerülted ki, mert a vizsga tempóját lassítanád vagy valami.
ma 11:34
 3/10 anonim ***** válasza:
(6) * „Gyermekszállítás” (160/a. ábra): a gyermekeket szállító autóbusz vagy az iskolabusz elején és hátulján elhelyezett – legalább 40x40 cm méretű, fényt kibocsátó, megvilágított vagy fényvisszaverő – tábla az álló jármű környezetében gyermekek közlekedésére figyelmeztet. Tilos a „Gyermekszállítás” táblával megjelölt autóbuszt kikerülni, valamint mellette a szembe jövő forgalomnak elhaladni, ha az párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úttesten áll és a gyermekek be- és kiszállását a vezető az autóbusz mindkét oldali első és hátsó irányjelzőjének egyidejű működtetésével jelzi.
ma 11:35
 4/10 A kérdező kommentje:
De csak jobbra ment az irányjelzője nem mindkét irányba
ma 11:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Azért kerülhetted volna ki szabályosan.
ma 11:43
 6/10 anonim ***** válasza:

Miért indexelt csak jobbra? Az mit jelent?

Nem lehet, hogy mindkettővel villogott, jelezve, hogy tart a felszállás/leszállás, de a bal oldali ki volt égve?

ma 11:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Ha a baloldali index kiégett volna akkor a jobboldali gyorsabban villog. Ez jelzi ha valamelyik index izzó kiégett. Nem volt erről szó. Szimplán jobbra jelzett!
ma 11:55
 8/10 anonim ***** válasza:

"gyorsabban villog"

Tudod, hogy nem minden autó használ hőszálas irányjelzőt?

Fejlődik a technika.😜

ma 12:16
 9/10 A kérdező kommentje:
Na, ez új infó volt 😀
ma 12:21
 10/10 anonim ***** válasza:

A KRESZ-ben nincs talán, azt hittem stb. Az a döntő, amit látsz. Pl. egy kifordított táblánál sem kell arra gondolnod, hogy a közút kezelője így érvénytelenítette, vagy valaki szórakozik. Nincs.

A kiégett izzót sem kell feltételezni.

A jobbra indexelés bevett szokás a rövid ideig tartó megállás jelzésére. Igaz, ez sincs benne a szabályokban, de mivel kérdésként felmerült ezért írom.

ma 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!