Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen fenttartási költségei...

Milyen fenttartási költségei vannak egy autónak az üzemanyagot nem számolva?

Figyelt kérdés

Egy haverom szerint havi 15 ezerből kijöhet egy igénytelen kocsi, de én ezt nehezen tudom elképzelni. Mivel ahogy én olvastam egy használt 15 éves kocsinál már bármikor lehet bármi gond ami zsebbe nyúlós, ha meg újat vesz az ember akkor abban a pillanatban ahogy kigurult értékének jelentős részét már el is vesztette stb, nem beszélve arról hogy a lehető legalapabb is 5 millió körül indul stb.

Szóval valóban igaz az hogy egy kocsi lehet annyira olcsó hogy havi 15-20 ezer forintnál meg áll a fenttartási költsége? (üzemanyagot hanyagolva)

De mondom eleve az hogy nézelődtem 1 millió alatt én csak rozsdás vagy rohadókat láttam, szóval értelmetlen egyáltalán az alatt nézni

nov. 4. 22:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor neked tényleg csak egy swift lenne jó. 15-20 ezer édes kevés jó állapotban tartani egy autót. Főleg hogy megvétel után általában kérni szokott pár százezret helyrehozatalra. Plusz ugye a műszaki is manapság 30 ezer ft környéke, swiftnél plusz lakatolás és helyrerakás. Hát nem tudom hogy fogsz kijönni 15-20-ból. Ha 5 évre vetíted ezt a költséget akkor talán oké, viszont az elején tuti sok el fog menni szervizre.
nov. 5. 08:41
 12/17 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Ezek érdemes lenne megnézned. Ha egy ilyen autó rendben gyakorlatilag tényleg csak tankolni kell. Ezekbe a km is kevés ráadásul. Azt is kalkuláld bele, hogy a mi mini diktátorunk az autósokról is fog még nem kevés bőrt lehúzni....

nov. 5. 08:51
 13/17 anonim ***** válasza:
#11 Tekintve, hogy az említett költségeket valóban 3-5 évre kell vetíteni, meg a műszaki is két évre van, tehát a 30 ezer máris havi 1250 forint, reális, csak nem igazán reprezentatív és szerintem nem érdemes havi szintre bontani ezeket a költségeket.
nov. 5. 08:59
 14/17 anonim ***** válasza:

Én többet költök cigire meg sörre mint a 30+ éves mercimre 1 hónapban 😅

(havi 2 doboz cigit veszek meg kb 20 sört)...

Szóval persze, hogy van ilyen autó.

nov. 5. 09:56
 15/17 mindentudó99 ***** válasza:
Azért azzal mindenképp számolj ha veszel egy használt kocsit az elsö dolog hogy vezérlèst cseréltetsz. Kivéve ha bizonyítottan nemrég csinálték. Plusz olaj és szűrők. Ez eleve a kettő 2-300 ezres tétel. Nem árt egy öreg kocsinál egy rendes alvázvédelem. Mondjuk 200. Tehát az 1 millás kocsi mindjárt lesz 1.5. Viszont ha szerencséd van sok évig tartós lesz. És költségmentes. Én is ezeket csináltattam meg. Januárban lesz 5. éve nálam a kocsi azóta 2 izzót kellett vegyek bele. Más baja nem volt.
nov. 5. 13:36
 16/17 anonim ***** válasza:
#15 Igen, ezt felejtik el sokan. Én is vettem 800 ezerért egy olyan patika használt motort, hogy eddig minden szerelő megdicsérte, hogy korához képest jó állapotban, még a fényezése is milyen szép, és talán még azt is el lehet hinni, hogy nem nagyon tekerték meg az órát, amikor bekerült az országba. Megvétel után nyilván minden folyadék-szűrő azonnal cserélve, de az motornál gyakorlatilag filléres. Viszont így is ráment az első évben még 300 ezer alap nagyszervizre, lengéscsillapító felújításra, kormánycsapágyra, lánccserére stb. Egyszerűen úgy számoltam, hogy maximum egymilliót számolok a motorra, amiből úgyis másfél millió lesz, tehát így az 1,1-1,2 millió nem érződött fájdalmasnak, tekintve, hogy utána tényleg patika motorom lett. Akkor van baj, amikor az ember a vételár kicsengetése után már számolja a forintokat, hogy mennyit ne kelljen rá költeni.
nov. 5. 13:48
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha láncos a motor, akkor nem feltétlenül kell bele ugrani a vezérlés cserébe, ha nem csörög és nem bicikli láncból készült. Az ignis például már láncos és nem jellemző a szakadás vagy nyúlás. Annyi biztos, ha jó állapotban veszed érdemes rögtön olajat és szűrőket cserélni. Esetleg gyertyákat.
nov. 5. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!