Milyen típusú motort vásároljak?
Meglett az A korlátlan jogsim, ezért szeretnék vásárolni egy társat. Eddig A1 (B125) jogsim volt, így pár éve már egy Honda PCX robogóval szaladgálok a fővárosban és vidéken, de egy nagyobb váltósra szeretném cserélni. Volt lehetőségem már kipróbálni túramotort, sportmotort, supermotót, endurót, choppert, mindent, de nem tudom, mi lenne számomra ideális.
Főleg Budapesten és Érden használnám városon belül, de néha főúton is lakott területen kívül. Időnként meglátogatnám vele a 90 kilométerre lakó szüleimet, vagy évente egyszer lemennék vele Balatonra.
#19 Ezekkel a 6-800 vagy 1000+ köbcentis túraendúrókkal már elég kevesen mennek terepre, ennek megfelelően nem is bütykös gumikkal vannak szerelve, hanem utcaival. Kényelmes üléspozíció, és az utasnak sem csak egy tenyérnyi ülés van. Nekem egy 2008-as Suzuki V-strom 650-esem van, teljesen jó városban vagy 2-300km-es túrán is.
Amúgy az általad javasolt Honda is túra illetve túraendúróként van hirdetve a hahu-n ;)
20-as
De hogy jó terepre,te miről beszélsz? Nézd meg alapból milyen gumival szállítják. Egyáltalán nem terepre való gumival.
A túraenduróra nagyon jó példa az afrikatwin. Na az túraendúró nem sportúra.
A túraendurók magasabbak,jellemzően haspáncéljuk némelyiknek keretje is van hiszen terepre nemárt a védelem,a teleszkóp rugóútja is nagyobb és más beállítást kap a futóművűk,a gumijuk sem sima vízelvezető mintázatot tartalmaz hanem sokkal bordásabbak.
Egyáltalán nem ugyan az a cb500x mint egy túraenduró. A kérdező pedig városban használná,én nem olvastam olyat hogy terepen is menne.
21-elhiszem hogy hahun oda sorolták valamiért,az csak egy hirdető oldal de akár a gyártó is megtévesztő lehet hiszen a marketing a mai világban olyan hogy simán kitalálják hogy a K2-re fellehet vele menni annyira hiper szuper motor de könyörgöm nézzük már meg a motort mi magunk és lássunk. Van mindenkinek szeme és látja aki kicsit is ért hozzá hogy az 500x nem terepre való.
Nem kevered össze az NX500-assal?
Abból kiindulva ajánlottam az X-et az F helyett hogy kicsit korábban elárulta hogy supermotoban gondolkodik. A supermotok magasabbak és nem előre dőlős motorok. Ergo szerintem az X pozíciója jobban tetszene neki mint az F-é hiszen az X esetében a kormány magasabban van amitől egyenesebb az üléspozíció.
Azt hogy milyen magas a kérdező ő maga is figyelmen kívül hagyta,de nem csak azt hagyta figyelmen kívül hanem igazából semmit nem tudtunk meg és ő maga sincs tisztában még saját magával sem. Mellesleg ezek a motorok sokkal nagyobb tűrést engednek a magasságkülönbségeknek.
Természetesen a gyakorikérdések nem szentírás,felőlem lesza rhatja a véleményünket az ő dolga én csak próbálok tippet adni hogy mit próbáljon ki vásárlás előtt.
Egyébként én melyik generációhoz is tartozom?
Hát ezt nem értem, a kérdező elég sok mindent nem árult el, ezért nem értem, hogy hogyan képes bárki megmondóemberként konkrét dolgot javasolni a zéró információ alapján.
Z-generáció. Tök mindegy, hogy 15 vagy 35 éves vagy, mert az ország nyugati-keleti fele között is van különbség. Meg az sem mindegy, hogy valaki falun nevelkedett, vagy megyeszékhelyen. Amerikaiakra van kitalálva a generációzás. De abszolút hozod a Z-generációt. Ha elmúltál 25 éves, akkor gratulálok, úgy gondolkodsz és kommunikálsz, mintha még nem lennél annyi.
Nem értem miért ne lehetne javasolni. Azért jött ide hogy valaki segítsen neki szűkíteni a kört. Én próbáltam ajánlani neki egy alternatívát amit eldönthet hogy elmegy kihoz egy teszt motort és kipróbálja vagy csak simán azt is mondhatja hogy ááá az nem nem jó.
Mint mondtam senki nem tart pisztolyt a fejéhez hogy azt vegye amit javaslok hogy kipróbáljon.
Nem Z generáció vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!