Milyen típusú motort vásároljak?
Meglett az A korlátlan jogsim, ezért szeretnék vásárolni egy társat. Eddig A1 (B125) jogsim volt, így pár éve már egy Honda PCX robogóval szaladgálok a fővárosban és vidéken, de egy nagyobb váltósra szeretném cserélni. Volt lehetőségem már kipróbálni túramotort, sportmotort, supermotót, endurót, choppert, mindent, de nem tudom, mi lenne számomra ideális.
Főleg Budapesten és Érden használnám városon belül, de néha főúton is lakott területen kívül. Időnként meglátogatnám vele a 90 kilométerre lakó szüleimet, vagy évente egyszer lemennék vele Balatonra.
Hasonlóan gondolkozok én is. 400-500 köbcentis supermotón agyalok mostanában, mert városon belül azzal tökéletesen lehetne lavírozni, de ha ki kell merészkednem főútra, akkor az is megoldható velük, és ha ezer évente egyszer feleségem felülne mögém, akkor az is megoldható, ha a szükség nagy úr.
Meg még ha egy supermoto nem is túragép, de azért lehet velük menni pár száz kilométer szerintem. Nem tudom, mit gondoltok?
Túraendúró szerintem felesleges városba,jellemzően a gumijuk sem a legideálisabb aszfaltra hiszen a túraenduró egy olyan motor amit úgy terveztek hogy terepen is használják. Amit te keresel az a sporttúra motor. Ezeken már csak aszfaltra való gumi van és alacsonyabb a súlypontjuk is. Az üléspozíció is valamennyit eltér hiszen jellemzően alacsonyabbak is nem annyira emeltek.
Javaslom neked a Honda CB500X motort.
Az ideális városba is,országútra is,van szélvédelme is és kellően erős de nem túl erős kezdő nagymotornak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!