JimBeam88 kérdése:
Milyen típusú HDD dokkolót vásároljak, mely az alábbi két hdd olvasására - laptoppal való csatlakozásra - megfelelő? HITACHI IBM-DJNA-370910 (csatlakozása Ultra-ATA/66) SAMSUNG HD103SJ (csatlakozása Serial-ATA/300)
2021. aug. 14. 09:19
1/9 anonim válasza:
Egy 20 éves PATA hdd-re már ne alapozz terveket.. ;)
2/9 anonim válasza:
Nekem ilyenem van, ezen párhuzamosan is rajta lehet a két HDD, felismeri mindkettőt (az IDE-s Masterre legyen jumperelve).
Viszont a tápellátást neked kell megoldani (ez a csomag nem tartalmaz tápot amit linkeltem). Mivel az USB-n nem jön ki elég áram egy nagy HDD meghajtására (a kicsi is épphogy megy a 3.0-ás portról, 2.0-ról az se), konnektorba dugható tápot is kell venned, így csak áramforrás közelében tudod majd használni.
4/9 Dongaben válasza:
Javíts ki, ha rosszul látom. :) A Hitachi IDE csatlakozású, a Samsung pedig SATA. Ilyen vegyes csatlakozású dokkolót még nem láttam, de attól még lehet, persze. Ha ez így van, akkor azt javasolnám, hogy SATA csatlakozású Dokkolót vegyél, mert erre azért manapság nagyobb szükség lehet. A Hitachihoz vagy veszel egy IDE-SATA átalakítót, vagy egy sima IDE-USB-s külső házat. Ezt nyilván nem szeretnéd állandóan a gépen tartani. :)
5/9 A kérdező kommentje:
Igen, a Hitachi IDE csatlakozású. Igazából, nem akarom őket tartósan használni, csak a régi képeket, adatokat lementeni a laptopra. 15-20 éve nem használtam őket és jó lenne nosztalgiázni és tovább őrízni : )
Erről mi a véleményetek? [link]
Nagyon köszönöm az eddigi segítségeket!
2021. aug. 14. 13:17
6/9 Dongaben válasza:
Azt hiszem, nekem még van valahol+1 IDE-USB 2,0 külső Ház. Ha nem talász más megoldást, akkor át tudom adni Budapesten (Pesti oldalon.) 2 doboz sörért. (Ez nem az érték, mert az jóval több, hanem az időm.:))
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm, kedves Tőled! :) Jelentkezem, ha nem tudtam megoldani!
2021. aug. 14. 13:55
8/9 anonim válasza:
Én 11 ezer Ft-ot nem dobnák ki egyszeri adatmentésre. Nincs egy ismerősöd akinek van még PATA-s gépe és lementi harmad ennyiért..?
9/9 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs
2021. aug. 14. 15:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!