Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor szerettel jobban autozni...

Mikor szerettel jobban autozni, most, vagy 10-15 eve?

Figyelt kérdés
En korabban, alig volt forgalom a mostanihoz kepest.
nov. 2. 13:07
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
A röpke 10 év alatt, 1 millióval több kocsi lett itthon az utakon.
nov. 2. 17:41
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Oké, de nem 10.000 db volt előtte sem. Az 1 millió nem sokszorozódst jelent.

A KSH oldalán szerint 2014 és 2023 között csupán 25% a növekmény! Az sem biztos, hogy ez a növekmény mind egyszerre az utakon jelentkezik. Nekem pl. 2018 óta van két autóm. Nyilván egyszerre kettőt nem vezetek. Tehát ettől az utakon nem lesz nagyobb forgalom.

nov. 2. 17:50
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

" Tehát ettől az utakon nem lesz nagyobb forgalom."

Nem csak az utakon van nagyobb forgalom, de lehet azon is izgulni, hogy egyáltalán hol tudsz parkolni a célod közelében, vagy otthon is ha emeletesben laksz, akkor már sokszor nincs hol megállni. Te lehet, hogy csak egyik autódat vezeted, de sok családban van már mindkét szülőnek autója, és még a gyerek(ek)nek is.

nov. 2. 19:55
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Most lényegesen jobb autóim vannak, mint 10-15 éve a családi volt, amit akkor használtam, így egyértelműen most
nov. 2. 19:57
 15/27 A kérdező kommentje:
Igen, 15 éve még a panelnál is megálltam keresgélés nélkül bármikor, most már sokszor napközben sincs hely.. Attól, hogy nincsenek az úton folyamatosan, +1 millió parkolóhelyet, garázst foglalnak. 6-8 millió négyzetméter mínusz városi környezetben!
nov. 2. 20:00
 16/27 anonim ***** válasza:

15 éve még csak jogsim volt, autóm nem, ezért apám autójával mentem nagyon ritkán. Szerettem vezetni vagyis inkább csak szerettem volna csak ritkán volt rá alkalmam.

10 évvel ezelőtt már volt autóm, akkor is szerettem vezetni de keveset autóztam.

Most már jobb autóm, erősebb, többet is vezetek de a vezetés nem elmény a nagy forgalom miatt, főleg hogy külföldön vezetek ahol egy kisvárosban is Budapest szintű a forgalom.

Magyarországon szeretek vezetni, csak az idegesít mikor a sok agresszív autós előz, jön a seggembe, a szembe jövő kamiont előzik és én lassítsak le hogy ne ütközzünk. Kint is sok a barom de nem annyira agresszívak a sofőrök, inkább csak tolakodóak.

nov. 3. 02:07
 17/27 Koaxk Ábel ***** válasza:
100%

Ez egy érdekes kérdés nyilván 10-15 évvel ezelőtt nem voltam ilyen vén fax, de gyengébb autóm is volt.

Szóval ha 10-15 évvel ezelőtti autóimat nézem egy Audi A3 2.0PDTI és később egy BMW 320D (E90) mindkettő jó kocsi volt, de azért nem egy liga a mostani kocsimmal. Viszont fiatalabb voltam és boldogabb, szóval talán érzésre jobb volt akkor autózni.

A forgalom ugyanolyan rossz volt már akkoriban is, ha erre irányult a kérdésed.

nov. 3. 05:36
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

"Nem csak az utakon van nagyobb forgalom, de lehet azon is izgulni, hogy egyáltalán hol tudsz parkolni a célod közelében"

Már rányomtam a küldésre, mikor eszembe jutott, hogy erre nem tértem ki és biztosan ezzel kapcsolatban fog valaki belém állni. Igazam lett!

Mindkét autóm itthon áll a garázsban. 10 éve is ugyanez a garázsom volt, most is. Sőt 10 éve az egyik autóm ugyanaz volt mint most. A másik még akkor valahol vasércként a földben lehetett.

Tehát az autóim száma 100%-kal növekedett 10 év alatt. Még rontom is a statisztikát. De az utakon nincs több autóm semmivel. Azaz a forgalmat, parkolóhelyek hiányát kereken 0%-kal növeltem. Ugyanúgy nem szoktam az utcán hagyni egyik autót sem, hogy üresen álljon a garázs akkor se, most se. Ha csak napközben valamiért haza ugrok, nem szertem kint az utcán hagyni, legalább a telekre beállok. Azt meg kötve hiszem hogy van aki az utcáról az én garázsomra pályázna. Akkor se, most se állt be más a garázsomba. Tehát semmivel nem foglalok több parkolóhelyet, mint 10 éve.

Ezt az egészet azért kezdtem leírni, mert statisztikailag 25%-kal növekedett az autók száma papíron. De a forgalom biztos hogy ennél kevesebbel.

10-15% már észrevehető, de árnyalatnyi különbséget okoz, nem ég és föld a különbség, mint ahogy egyesek próbálják leírni. 10 éve sem ördögszekerek gurgulásztak a Hungárián pénteken délután és hasítottál rajta végig. Ne próbáljuk már ezt bebeszélni! Akkor is ugyanígy voltak dugók. Ugyanúgy kevés volt a parkolóhely. Igen, most 10-15%-kal még kevesebb. A hiányt nem csak ez a 10% okozza!

nov. 3. 09:26
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Helyesbítek, mert visszaolvasva látom, megint rosszul fogalmaztam:

Ezt az egészet azért kezdtem leírni, mert statisztikailag 25%-kal növekedett az autók száma papíron. De a forgalom ÉS A APRKOLÓHEYEK HIÁNYA biztos hogy ennél kevesebbel.

nov. 3. 09:29
 20/27 anonim ***** válasza:

#18-19!

Az egy dolog, hogy neked van garázsod, és van hol megállnod, én is családiházban lakom, nekem sincs itthon gondom a parkolással, de a 13-as hozzászólásomban kiemeltem, hogy "amennyiben emeletesben laksz", akkor szembesülsz, szembesülhetsz azzal, hogy hazaérve nem fogsz a házad előtt parkolni, de még a közelében se. Már az én utcámban is egyre több autó parkol akik tulajdonosa valamelyik közeli emeletesben lakik. Hasonló a szitu pl a volt cégemnél, Székesfehérvár, Alcoa, ahol már nem tudom hányszor bővített parkolót.

Azt aláírom, hogy nincs minden autó az utakon, de ebben rohadt nagy a szórás, és már az a plusz 10-15% is érezhető szerintem. Autóval járok dolgozni Fehérvárra, és vannak csúcsforgalmas, napok, időszakok, főleg mikor az irodisták reggel 8-óra környékén elindulnak dolgozni, akkor több 100 méteres dugók alakulnak ki, pl az Újcsóri úton, ami ráadásul 2x2 sávos. Vagy ott vannak az ünnepek, illetve az az előtti napok, mikor be vannak pánikolva egyesek, mert 1-2 napig nem lesz bolt, akkor is ellepik az utakat az autósok.

Ezt ne vedd beleállásnak, ez az én meglátásom, és te lehet nem olyan forgalmas helyen laksz mint én.

nov. 3. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!