620 Nm-es lazító nyomatékú ütvecsavarozó már használható szerelésekhez?
Papíron igen, de az olcsó kulcsok hazudnak, mint a szar. Például a Parkside akkus kulcsa 400Nm-t ígér, anno vettem egyet, gondoltam jó lesz annyira hogy pl. keréknél mikor körbejárom az autót, ne kelljen a levegőcsővel szenvedni. Teljesen feltöltött akksival már rögtön nem bírt lelazítani egy kereket, amin egy pici egy kalapácsos levegős egyet ütött és lent volt. Meghúzásnál lemértem, 400Nm-re volt állítva, nem verettem meg nagyon, de vagy hármat ütött rajta. 85Nm-nél kattant a nyomatékkulcs. A 400-tól egy picit messze van... Ment is a levesbe rögtön.
A jó minőségű kulcsok pedig általában 620Nm-nél többet hirdetnek (és tudnak), szóval feltételezem, hogy ez is valami olcsóbb termék. Így én nem bíznék a hirdetett tudásában.
Használtam pont az említett Prksideot. Ahhoz képest hogy filléres, kerékcsavarokat nálam 90%-ban levette. Igaz, mindig nyomatékkulccsal húztam meg őkat, nem csak megtépem "jólvanazúgy" módjára és soha nem voltak rárohadva. Amit a gumis légkuccsal rárocogtat, azzal valóban nem minidg boldogul...
Hát látod, nekem csak ilyen gagyi nomane Metabora telik otthoni alkamankénti használatra... Ilyen csóró vagyok, hogy csak 180e-t szánok ilyen olcsó termékre, nem milliókat, ami szerinted elvárható lenne minden otthoni felhasználótól...
Performance elvileg jó, bár szanaszét minuszoltátok 4-est, nekem a zöld akksis parkside gép van, ilyen:
4 Ah akksival használom vagyis használnám, ha nem lenne gyenge… Nekem nem jött be, kicsit jobban megvan húzva a kerék anya (mondjuk nem is értem 130nm-el húztam le) és nem szedi le. Féltengelyvég anya, nem szedte le. Nekem nem vált be
Van ilyenem is:
Ez tök jó, eddig csak egy rozsdás Hiace-n lévő féknyereg tartó csavar fogott ki rajta
Ahol dolgozom ott Milwaukee van 4 fajta méretbe, nyilván ezek igen jók.
Ahogy írtam, 140 Nm-re húzott csavarokat fél év után nekem simán levette ugyanez. Meg is lepődtem rajta, mert ha az akkut, töltőt nem számolom a gép kb. 10.000 Ft értéket képviselt új korában 3 év garnciával. Annyi, hogy a hozzá adott gyári fejeket nem használtam, hanem minőségibb, Cr-Mo fejeket raktam rá. Nem mindegy!
Féltengely csavaron soha eszembe se jutott kipróbálni.
Vezetékessel nem szívatnám magam. Meg az ilyen Parkisde és hasonlókat is inkább hanyagolnám. A Milwaukee biztos hogy jó, főleg a 18V-os. Csak nekem abból nincs se akkum, se töltőm. Akkuból se a legolcsóbbat venném, legalább 4-5 Ah-st. Ha erre meg töltőre is be kell ruházni, úgy már húzós. Metabo gépeim meg már vannak, csak nem ütvecsavarozóból. Ezért gondoltam erre. Itthoni használatra nekem teljesen bevált, egyáltalán nem érzem no-name, gagyi piacos, alsópolcos márkának.
Egyébként azóta meg is rendeltem. Elvileg jövő hét elején hozza a futár. Kíváncsi leszek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!