620 Nm-es lazító nyomatékú ütvecsavarozó már használható szerelésekhez?
Papíron igen, de az olcsó kulcsok hazudnak, mint a szar. Például a Parkside akkus kulcsa 400Nm-t ígér, anno vettem egyet, gondoltam jó lesz annyira hogy pl. keréknél mikor körbejárom az autót, ne kelljen a levegőcsővel szenvedni. Teljesen feltöltött akksival már rögtön nem bírt lelazítani egy kereket, amin egy pici egy kalapácsos levegős egyet ütött és lent volt. Meghúzásnál lemértem, 400Nm-re volt állítva, nem verettem meg nagyon, de vagy hármat ütött rajta. 85Nm-nél kattant a nyomatékkulcs. A 400-tól egy picit messze van... Ment is a levesbe rögtön.
A jó minőségű kulcsok pedig általában 620Nm-nél többet hirdetnek (és tudnak), szóval feltételezem, hogy ez is valami olcsóbb termék. Így én nem bíznék a hirdetett tudásában.
Használtam pont az említett Prksideot. Ahhoz képest hogy filléres, kerékcsavarokat nálam 90%-ban levette. Igaz, mindig nyomatékkulccsal húztam meg őkat, nem csak megtépem "jólvanazúgy" módjára és soha nem voltak rárohadva. Amit a gumis légkuccsal rárocogtat, azzal valóban nem minidg boldogul...
Hát látod, nekem csak ilyen gagyi nomane Metabora telik otthoni alkamankénti használatra... Ilyen csóró vagyok, hogy csak 180e-t szánok ilyen olcsó termékre, nem milliókat, ami szerinted elvárható lenne minden otthoni felhasználótól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!