Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 620 Nm-es lazító nyomatékú...

620 Nm-es lazító nyomatékú ütvecsavarozó már használható szerelésekhez?

Figyelt kérdés
Nem csak kerékcsavaraokra gondolok, hanem pl. személyautó futóműcsavarjainak az oldásához. Nem mindennapos ipari, csak itthoni szerelgetős felhasználásra. Márkás, nem kínai piacos cuccról van szó. Tehát ami rá van írva, azt jó eséllyal tudja is.
okt. 31. 14:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
Ha tudja akkor elég lesz. Személyautó csavarok nem annyira durvák, mint mondjuk egy teherautó.
okt. 31. 14:30
 2/13 anonim ***** válasza:
Illetve sokszor az is lényeg, hogy melegítsd vagy csavarlazítóval fújkáld, mert ha ráengeded simán minden nélkül akkor van, hogy szakítja le az egészet.
okt. 31. 14:31
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
Igen, személyautókhoz minden további nélkül. Nálunk 1600 max NM-amit használunk, de 200 mázsás kombájnok, traktorok, tehergépjárművek bármelyik csavarját (m30) méretet is simán meghúzzuk és megtágítjuk. (milwauke)
okt. 31. 14:33
 4/13 anonim ***** válasza:
17%

Papíron igen, de az olcsó kulcsok hazudnak, mint a szar. Például a Parkside akkus kulcsa 400Nm-t ígér, anno vettem egyet, gondoltam jó lesz annyira hogy pl. keréknél mikor körbejárom az autót, ne kelljen a levegőcsővel szenvedni. Teljesen feltöltött akksival már rögtön nem bírt lelazítani egy kereket, amin egy pici egy kalapácsos levegős egyet ütött és lent volt. Meghúzásnál lemértem, 400Nm-re volt állítva, nem verettem meg nagyon, de vagy hármat ütött rajta. 85Nm-nél kattant a nyomatékkulcs. A 400-tól egy picit messze van... Ment is a levesbe rögtön.

A jó minőségű kulcsok pedig általában 620Nm-nél többet hirdetnek (és tudnak), szóval feltételezem, hogy ez is valami olcsóbb termék. Így én nem bíznék a hirdetett tudásában.

okt. 31. 15:15
 5/13 A kérdező kommentje:

Használtam pont az említett Prksideot. Ahhoz képest hogy filléres, kerékcsavarokat nálam 90%-ban levette. Igaz, mindig nyomatékkulccsal húztam meg őkat, nem csak megtépem "jólvanazúgy" módjára és soha nem voltak rárohadva. Amit a gumis légkuccsal rárocogtat, azzal valóban nem minidg boldogul...

Hát látod, nekem csak ilyen gagyi nomane Metabora telik otthoni alkamankénti használatra... Ilyen csóró vagyok, hogy csak 180e-t szánok ilyen olcsó termékre, nem milliókat, ami szerinted elvárható lenne minden otthoni felhasználótól...

okt. 31. 15:23
 6/13 anonim ***** válasza:
57%
En parkside performance-t hasznalok nagy akksival, 90%ba leszed mindent. Amit nem azzal a milwaukee is kuzd azert.
okt. 31. 18:56
 7/13 anonim ***** válasza:
Parkside Performance szintén bevált
nov. 1. 00:53
 8/13 anonim ***** válasza:
35%

Performance elvileg jó, bár szanaszét minuszoltátok 4-est, nekem a zöld akksis parkside gép van, ilyen:

[link]

4 Ah akksival használom vagyis használnám, ha nem lenne gyenge… Nekem nem jött be, kicsit jobban megvan húzva a kerék anya (mondjuk nem is értem 130nm-el húztam le) és nem szedi le. Féltengelyvég anya, nem szedte le. Nekem nem vált be

Van ilyenem is:

[link]

Ez tök jó, eddig csak egy rozsdás Hiace-n lévő féknyereg tartó csavar fogott ki rajta

Ahol dolgozom ott Milwaukee van 4 fajta méretbe, nyilván ezek igen jók.

nov. 1. 11:16
 9/13 A kérdező kommentje:

Ahogy írtam, 140 Nm-re húzott csavarokat fél év után nekem simán levette ugyanez. Meg is lepődtem rajta, mert ha az akkut, töltőt nem számolom a gép kb. 10.000 Ft értéket képviselt új korában 3 év garnciával. Annyi, hogy a hozzá adott gyári fejeket nem használtam, hanem minőségibb, Cr-Mo fejeket raktam rá. Nem mindegy!

Féltengely csavaron soha eszembe se jutott kipróbálni.

Vezetékessel nem szívatnám magam. Meg az ilyen Parkisde és hasonlókat is inkább hanyagolnám. A Milwaukee biztos hogy jó, főleg a 18V-os. Csak nekem abból nincs se akkum, se töltőm. Akkuból se a legolcsóbbat venném, legalább 4-5 Ah-st. Ha erre meg töltőre is be kell ruházni, úgy már húzós. Metabo gépeim meg már vannak, csak nem ütvecsavarozóból. Ezért gondoltam erre. Itthoni használatra nekem teljesen bevált, egyáltalán nem érzem no-name, gagyi piacos, alsópolcos márkának.

Egyébként azóta meg is rendeltem. Elvileg jövő hét elején hozza a futár. Kíváncsi leszek! :)

nov. 1. 17:31
 10/13 anonim ***** válasza:
66%
#8 a megfejtés #9-ben van írva, a CrMo fejek nélkül gyengén teljesít, azok nélkül nem tudja a ráírt/hirdetett értéket. Persze hogy miért nem olyat csomagoltak mellé, az megint jó kérdés...
nov. 2. 00:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!