Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Parkside akkus ütvecsavarozó...

Parkside akkus ütvecsavarozó hoz milyen betétet vegyek, ami ki tudja lazítani a 120nm-re húzott kereket?

Figyelt kérdés
Elvileg 400nm-t tud. Tavaly 120nm-re lett meghúzva a csavar, de ezt az eredeti dugókulccsal nem tudtam levenni. Olvastam, hogy jó minőségű króm molibdén betét szükséges hozzá, tudnátok olyat ajánlani? Most van a Lidlben színes 4ezer ferintért, az jó lehet?

2022. nov. 13. 14:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Pont az a színes az amiről írsz ;)
2022. nov. 13. 14:14
 2/11 anonim ***** válasza:
Legközelebb tegyél borsónyi rézpasztát a csavar menetére, akkor nem fog belerohadni és kézzel is meg fogod tudni lazítani.
2022. nov. 13. 14:35
 3/11 anonim ***** válasza:
52%

Az az akkus izé nem sokat ér, a 400Nm-t meg sem közelíti, legerősebb fokozaton 140-150Nm körül van, ha teljesen maxon van az akksi. A te kerékcsavarodhoz valószínűleg ennél több kell.

Amúgy nem tudom miből gondolod, hogy a dugókulcs megoldja a gondodat. Attól a kulcs nem lesz erősebb, mert egy másik dugót teszel a végére. A króm-molibdén dugókat hívjuk általában "gépi" kulcsoknak, ennek csak annyi a jelentőse, hogy erősebb kialakítású, mint egy sima dugó, amit pl. kézi hajtású racsnis kulcsra teszel, mivel a gépi hajtók ugye erősebbek és a gyengébb dugókat gond nélkül eltörik. ELMÉLETBEN! Igaz ez akkor, ha a géped mondjuk egy dupla dugattyús sűrített levegős, amiben tényleg van erő. Akkus gépekből a Milwaukee-n kívül szerintem egyik sem annyira erős, hogy eltörje a sima crova dugókat. A Parkside-os meg főleg nem. Nálunk van 4db belőle, általános csavarozásra jó csak, mert túl gyenge a keményebb munkához, ezáltal kizárólag sima crovával van használva. Soha nem tört el egyet sem, még csak ki sem nyújtotta őket, túl gyenge ehhez.

Egy szó mint száz, a Parkside-os gép jó eséllyel kevés lesz arra, amire használni szeretnéd és a gépi dugótól nem lesz erősebb.

2022. nov. 13. 14:41
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Spray formájában igaz, de tettem rá tavasszal.

Akkor felesleges egy próbát tenni a színessel?

2022. nov. 13. 14:52
 5/11 krwkco ***** válasza:

"Parkside akkus ütvecsavarozóhoz..."

Ahhoz adnak dugókulcsokat. A szines burkolatú készlet sem jobb a fénykép alapján.

[link]

2022. nov. 13. 14:58
 6/11 anonim ***** válasza:
nekem ilyen csavarozóm is van , 3 jó nyomatékkulcsal 180nm lehúzott kerékcsavart 2ah akkuvam még meglazít . ezek az adapterek és crmo dugókulcs tud 180nm lazítani [link] [link] ez nem tud 5-6x annyit mint az olcsóbb [link] és a dugókulcs [link] sima adapter és crmo dugókulcs 160nm többet nem tud
2022. nov. 13. 15:19
 7/11 anonim ***** válasza:
Az a 400 Nm-es Parkside akkus gép gyenge a kerékcsavarokhoz. Vettem egyet, kipróbáltam és vittem is vissza, mert egy teljesen átlagos Astra kerékcsavart sem bírtam vele meglazítani. A vezetékes 500 Nm-es gépük viszont már kellően erős, de ahhoz kell egy hosszabbító meg hálózati áram.
2022. nov. 13. 17:22
 8/11 A kérdező kommentje:
Akkor nem volt a legjobb ötlet megvenni.
2022. nov. 13. 20:13
 9/11 anonim ***** válasza:
vegyél hozzá crmo dugókulcsot pl makita , yato . nekem a kicsi gépem van nem a 1/2 400nm csak a 1/4 180nm és az is jó adapterrel és crmo dugókulcsal a 180nm simán kitekeri .
2022. nov. 13. 20:36
 10/11 anonim ***** válasza:
Hát nem. Viszont a kisebb ütvecsavarozójuk, azt hiszem 40 Nm-es, az tökéletes kb. 8-as csavarig. Autót szerelni, facsavarokhoz, stb. nagyon jó.
2022. nov. 13. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!