A kerékcsavarokat erős ütvecsavarózóval rakták fel. Milyen kerékkulccsal tudom leszedni?
A kocsival vett pipa forma kerékkulcs hosszabbító csővel használva elhajlott, a pár ezer forintos + forma noname kerékkulcs feje is elfordult úgy hogy csavarlazítóval is befújtam.
Defekt, nem tudom szervízbe vinni.
A teleszkópos vagy márkás + forma jó lehet?
Ütve csavarozóval.
De ezt te is megtudod oldani egy segítséggel.
EGy erősebb kulccsal tágítod fel a csavart, vagyis ráfeszítesz majd valaki pedig kalapáccsal ütögeti a csavart vagy kulcsot felülről.
De legközelebb készülj fel rá és vegyél egy erős dugó kulcsot hosszabb szárral.
Az előírt nyomatékkal kellene meghúzni a csavarokat és akkor nem lenne ilyen. Ezért állok a gumis mellett mindig ha kereket rak fel.
120nm nálam a gyári nyomaték és a gyári kulccsal letudom szedni utána.
Persze ez nem a kérdező hibája most. Haver járt úgy, hogy a gumisnál felrakott kereket konkrétan még elektromos kerékkulccsal sem tudta leszedni úgy rá lett veretve. Vissza kellett trélerezni a gumishoz. Ott persze kp-ban nagy balhé után visszakérte a gumistól a trélerezés árát ha már ilyen hülye volt a gumis.
Az erővel nincs probléma. A vízszintesen álló kerékkulcs nyele alá kell tenni az emelőt és azzal felfele nyomni. A baj ott van, ha a kerékkulcs szára tőből elhajlik. Ezen nem segít a hosszabbító cső.
(Nálam is ez volt a helyzet. A kerék egyelőre fenn van.)
A kérdés, hogy mi az a szerszám, ami elég szilárd? Dugókulcs és hosszabbító? Teleszkópos kerékkulcs? Nem vagyok benne biztos. Tud valaki ezek közül olyan minősített darabról, aminek az adatlapján szerepel a megengedett nyomaték.
Nagyon valószínű, hogy a kézi szerszámokat -némi tartalékkal- olyan erőre tervezik, amit egy erős ember ki tud fejteni. Itt több kellene. :-(
"Defekt, nem tudom szervízbe vinni."
H a kicsi a lyuk, megpróbálhatod felemelve, defektjavítóval és kézi pumpával felfújni. Hogy kitartson, amig a szervizbe érsz.
De ha teljes nyomatékkal húzták meg egy légkulccsal, akkor ugyanaz a légkulcs nem tudja kilazítani. Csak egy nagyobb nyomatékú. Vagy egy spéci eszköz. (#8)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!