Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Automata váltó olajcsere...

Automata váltó olajcsere Budapesten korrekt áron?

Figyelt kérdés
Tudtok javasolni olyan szervízt Budapesten ami elvégzi a váltóolajcserét elfogadható áron? Egy két helyen érdeklődtem és 140 ezer körüli árat mondtak ami soknak tűnik.

okt. 24. 13:50
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Nekem már csak egy olyan kérdésem lenne, hogyha az előírt 60 ezer kmnél mindig cserélve van az olaj, akkor minek a gépi csere? Annyi idő alatt szerintem nem lehet olyan koszos, de lehet tévedek. Márkaszervizben is géppel cserélik így öblítve?
nov. 6. 16:04
 32/37 anonim ***** válasza:

#30 Ja hát mondjuk kezdhetted volna ezzel, akkor nem lett volna ez az egész felhajtás. :D Valószínűleg annál nem, régi automaták olajcseréje közel azonos a motorolaj cseréjével, tehát alul leenged, felül feltölt, kész. Maximum a szűrő cseréje miatt lehet bonyolultabb, azt néha eldugják.

De ha írsz egy típust és évjáratot, megnézem adatbázisban.

#31 Ha nem lenne "olyan" koszos, nem kéne cserélni. Amúgy nem is a kosszal és elhasználódással van baj, hanem a belső fém alkatrészek kopásával. Mikroszkopikus fémszemcsék kopnak ki a mozgó alkatrészekből folyamatosan, amiket az olaj összegyűjt, de idővel ha túltelítődik az olaj fémszemcsékkel, az problémát okozhat. A régiek annyira nem, de egy modern automata baromi kifinomult cucc hajszálnyi illesztésekkel, szóval ha túl sok az olajban a fém, az problémát okozhat.

nov. 6. 17:11
 33/37 A kérdező kommentje:
2003-as Honda Jazz. köszi
nov. 6. 17:42
 34/37 anonim ***** válasza:

Jó hát akkor megkövezem magam. Végig úgy gondoltam, hogy modernebbről van szó, amihez gép kell, mivel Magyarországon eléggé ritkák voltak régen az automaták és nem rég kezdtek elterjedni, tehát az automaták 90%-a újabb, amikhez gép kell.

Ez nem ilyen. Alul leenged, felül feltölt, 4 liter olaj. Bár az átmosás itt sem hátrány, csak gép helyett manuális módon, szóval legyen inkább 8 liter. Annyiban más csak a motorolajcserétől, hogy a váltóolaj szintjét üzemmeleg állapotban kell beállítani, szóval a feltöltés után még járatni kell vagy fél órát. Ahogy nézem, jobb minőségű olaj pl. Motul 7 ezer/liter, szűrő pedig 15. Így 70 az anyag, erre pedig valóban reális a 30 ezres munka, a 100-as ajánlat korrektnek tűnik.

nov. 6. 18:13
 35/37 A kérdező kommentje:

Igaz, írhattam volna az elején hogy régebbi model, bocsi.

Jól értem hogy akkor nem kell gép hozzá? Vagy nem is lehet géppel? Mert a szerviz azt mondta géppel fogják csinálni. Keressek olyan szervízt ahol kézzel csinálják és így akkor olcsóbb is lesz?

nov. 7. 09:09
 36/37 anonim ***** válasza:

#35 Nem is lehet géppel. Lehet ők utána sem néztek és hozzám hasonlóan azt hiszik géppel kell. De ezt ha akarják sem lehet géppel, mert nincs csatlakozási pont, amin keresztül a gépet rá lehet kötni.

Az Autodata (általános információk) és az ATF Database (full részletes és megbízható adatbázis) egyaránt azt mondja, hogy kézzel le kell engedni, a nívó pálca csövén keresztül feltölteni és ennyi. Gép nem kell, nem is lehet.

nov. 7. 11:23
 37/37 A kérdező kommentje:
Érdekes hogy eddig egy Honda márkaszervíz adta a legolcsóbb ajánlatot.
nov. 14. 08:59
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!