Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha megvalósul valamilyen...

Ha megvalósul valamilyen formában a B jogsival 125 köbcentis motor/robogók külön vizsga nélküli vezethetősege, akkor elgondolkodnál azon, hogy ha lehetőséged van rá, akkor kihasználd?

Figyelt kérdés
Most tekintsünk el attól, hogy váltós vagy csak robogó, de ha már tippelni kellene en a max 15 le es nem váltós motorokat tartom eselyesnek, de nincs kristalygömböm.

febr. 16. 11:59
A kérdező szavazást indított:
Igen, tömegközlekedés kivaltasára (amikor lehetséges)
Igen, autó mellé
Nem, anyagi okok miatt
Nem, kockázat miatt
Bizonytalan vagyok
10 szavazat
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
58%

Igen.

De, mivel soha életembe nem motoroztam, van annyi eszem, hogy motoros oktatótól 8-10 órát veszek.

febr. 16. 12:06
 2/24 anonim ***** válasza:
88%

Miért nincs olyan válaszlehetőség, hogy az anyagi okon kívül van kismillió racionális érvem ellene, ezért nem?

De válaszolva a kérdésre, nem, mert van kimillió racionális érvem ellene, amik miatt nekem nem éri meg robogózni

febr. 16. 12:18
 3/24 anonim ***** válasza:
30%

"hogy motoros oktatótól 8-10 órát veszek."

#1 Azt tudod, hogy most egy motoros tanfolyam óránként 8-10 ezer forintba kerül? Akkor is kifizetnéd? Olcsóbb egy vezetéstechnikai tréning, és még többet is ér ;) .

A híresztelések szerint várható, hogy valamilyen kötelező képzésen részt kell venni, nem jár majd automatikusan a B-hez. De hamarosan kiderül, szerencsére engem nem érint, mert megvan a korlátlan.

febr. 16. 12:35
 4/24 A kérdező kommentje:
Jogos, ne habozz utolsó, listazz akkor kerlek.
febr. 16. 12:35
 5/24 A kérdező kommentje:
Mármint a kettes valaszolora gondoltam, bocsi.
febr. 16. 12:36
 6/24 anonim ***** válasza:
42%

Én nem használnám ki, ahogy eddig sem tettem korlátlan A jogsival.

Ha motorzoznék, akkor már rendesen, sok hengerrel, lóerővel.

febr. 16. 12:40
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

#4,5: Rém egyszerű, röviden; semmi előnyét nem tudom kihasználni, ellenben a hátrányai érintenek. Pl. ugyanannyi idő alatt érek be munkába mindkettővel, ellenben a motoron ki vagyok téve az időjárás viszontagságainak. Míg az autó kvázi elvan a szabad ég alatt, addig a motort illő lenne tárolni valahol, óvva az időjáráson kívül az illetéktelenektől is. Azokról a dolgokról nem is beszélve ami a napi használatnál kényelmi szempontból gátol, pl. ruházat. Az éves, folyamatos használatra alkalmatlan és folytathatnám a sort a végtelenségig tovább

febr. 16. 12:56
 8/24 anonim ***** válasza:
Nem, mert nagyrészt 40-50 kilométert megyek (otthon - Bp távolság) egyszerre, ha pedig Budapesten belül közlekedem, azt sem csúcsidőben teszem, tehát nem nyernék vele sokat. Fogyasztás miatt szintén nem érné meg ez a beruházás, mert az autóm négy literből elvan, ennek a feléért pedig nem hiszem, hogy belevágnék a dologba. Vagy ha mégis, akkor most sem az a 150-200 ezer forint tartana vissza, amennyiből meg tudom csinálni a B125-öt.
febr. 16. 12:56
 9/24 anonim ***** válasza:
53%

#1 vagyok.

#3-nak.

2009-ben C kategórából 4500Ft/óra, C+E kategóriából 5500Ft/óra volt a díj, amiket fizettem. Ezeket ma 3x 4x-s szorzóval lehet számolni.

Tudom, hogy mi mennyibe kerül.

febr. 16. 13:07
 10/24 anonim ***** válasza:

#8 A kérdésnek semmi köze a B125-höz! Új szabályozás várható, hogy egyszerűsített feltételekkel lehet majd a meglévő B-vel 125-ös motort vezetni, hasonlóan mint most segédmotort. Terv szerint se kresz, se forgalmi vizsga nem lesz, csak valami gyakorlati képzés.

Szerintem amúgy parkolás szempontjából van előnye a motornak, főleg olyan helyen ahol kevés a hely, és még az is fizetős.

febr. 16. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!