Autófesték kevertetése spray vagy inkább stift/kis dobozos formában jobb?
Akármilyen sérülést akarsz lefényezni, legyen az akár a legkisebb (pl. egy kavics) azt stifttel csak elcseszni lehet.
Nem azt mondom, hogy otthon egy spray-el gyárit fújsz majd de stifteket be kéne tiltani.
Rozsdásodat csiszoltam le, kezeltem, meg kevertettem hozzá festéket, majd kis ecsettel átfestettem 2x, de nem lett valami szép :/ Bár szebb mint rozsdapöttyökkel :D
Egy haverom mondta, hogy spray-vel ugyan olyan lett volna, mint az eredeti szín.
Nem egy drága autó, sajnos többe kerülne lefényeztetni, mint amennyit ér kb.
Sprével kevésbé lett volna xar mint ecsettel. Főleg ha lakkot is fújsz és polírozol.
A stift rondább lenne mint az ecset.
De akár mit művelsz otthon az tré lesz, de ha csak annyi a cél, hogy a rozsdától megvédd akkor én a sprére szavazok.
"spray-vel ugyan olyan lett volna, mint az eredeti szín"
Ja hát igen, egy normális fényezés azért kerül százezrekbe, a fényezőmesterek pedig azért ölnek milliókat a felszereléseikbe, mert szeretnek feleslegesen pénzt herdálni, miközben amúgy egy 5000 forintos flakonnal is gyári minőséget lehet elérni.
Ja, nem.
A spré pont ugyanarra jó, mint a stift és az ecset: ne látszódjon a rozsda. Helyette majd látszódni fog a színeltérés, a megfolyás, a megfelelő polír hiánya, a helytelen lakkozás vagy lakkozás hiánya, stb. Tehát szép nem lesz soha.
5
A hatalmas relatív. Ha van hozzá érzéked akkor az ecsethez képest a fújt lakkozott (majd visszapolírozott) felület hatalmas különbség lesz. De olyan, mint a gyári vagy amit egy normális fényező fúj messze nem lesz.
6, nyilván nem lesz olyan, de ki fog szerinted eg 500ezret érő kocsira többszázezret költeni fényezésre? :)) Ez nem egy új audi vagy mercedes..
7, Köszi a tanácsokat.
"Autófesték kevertetése spray vagy inkább stift/kis dobozos formában jobb?"
Mekkora a felület?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!