Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha megvalósul valamilyen...

Ha megvalósul valamilyen formában a B jogsival 125 köbcentis motor/robogók külön vizsga nélküli vezethetősege, akkor elgondolkodnál azon, hogy ha lehetőséged van rá, akkor kihasználd?

Figyelt kérdés
Most tekintsünk el attól, hogy váltós vagy csak robogó, de ha már tippelni kellene en a max 15 le es nem váltós motorokat tartom eselyesnek, de nincs kristalygömböm.

febr. 16. 11:59
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
#9 Azokat lehet, de most a motor vezetési óráiról van szó ;) azok vezetési órái meg 8-10 ezer forintok. Fiam tavaly kezdte az AM-et ;) , ott 8 ezer forint volt egy óra. Én egy másik sulinál csináltam 2 éve a korlátlant, ott már akkor is 10 ezret fizettem. Vagy is arra a 8-10 órára egy 80-100 ezret kifizetnél egy oktatónak, hogy csak szlalomoz egy rutinpályán.
febr. 16. 13:18
 12/24 anonim ***** válasza:

Nem.

Ha a motorozás a hobbim lenne, akkor lenne rá most is jogsim. De nem az. Annyira meg nem olyan olcsó azért egy motor, hogy csak úgy tartalékba tartsak egy motort, ha valami lenne a kocsival. Meg arra egyébként is ott a tömegközlekedés.

febr. 16. 13:30
 13/24 anonim ***** válasza:

Oké, ezek szerint nem fogalmaztam világosan.

Ha B-vel lehetne vezetni 125-ös motort, akkor sem vágnék bele a dologba. Ha érdekes lenne számomra, akkor most is megcsinálnám a B125-öt, hiszen a jelenlegi feltételek mellett sem egy maximum 200 ezres jogosítvány a legnagyobb tétele a motorozás elkezdésének, sőt…

febr. 16. 13:40
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
#13 Az ember változik ám mindig! Én 14 évesen megcsináltam segédmotorra a jogsit, akkor az volt a sláger, volt is kiskerekű Rigám, amivel persze mindig szívás volt, aztán valahogy inkább kerékpároztam, akkor jöttek divatba a mountain-bike-ok. 30 év után meg úgy alakult, hogy kellett valami alternatív közlekedési eszköz munkába járni a kocsi mellett. Ekkor vettem egy 50-es motort, de rájöttem, hogy ez kicsit kevés a 8-as főúton, viszont tetszett amit a motorozás nyújt, és 2 hónapra rá már tanultam a Kresz vizsgára, és 47 évesen megszereztem az A korlátlan jogsit, most egy 650-es V-strommal csapatom, és csak azt sajnálom, hogy nem előbb kezdtem, pl mikor a B és C-t csináltam együtt 17 évesen :). Szóval soha ne mond, hogy soha, mert lehet kipróbálod, és téged is beszippant. ;)
febr. 16. 14:28
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Most is röhejesen könnyű az A1B/B125. Mondjuk én inkább megcsináltam a korlátlant és azóta is járok tréningekre, hogy csak félig legyek ön- és közveszélyes.
febr. 16. 14:48
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Talán. Igazából a legnagyobb problémám a helyhiány, nincs hol tárolnom egy motort. Ha lenne, már leraktam volna az A-t.
febr. 16. 15:22
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Eddig is robogóztam. Nyáron tök jó ,pedig nálunk nincs nagy forgalom, de boltba szaladgálni tök jó.

Szívesen vennék valami nagyobb 125-ös robogót, legalább biztonságosan mehetnék a főúton. Csináltam kisebb túrákat az 50-essel is, de egy nagyrobogó egész más lenne.

Egy a bökkenő:az árak. Motoros kabát, gatya, komolyabb kobak... A robogók is aránytalanul drágák és még műszakiztatni is kell. Olyan ára van a megélhetésnek a mai világban, hogy nem tudok másfél havi fizetést kiadni egy műszakis robogóért, inkább marad az 50-es.

febr. 16. 16:43
 18/24 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddígi hozzászólásokat!

Jó látni, hogy azért van aki felpattanna motorizált ketkerekűre! Már én is A kattal megyek nagymotorral pár éve, és a manapság már mindennapos dugók miatt személy szerint örülnek, ha gyarapodna a motoros tarsadalom, mivel szerintem úgy összessegében mindenkinek csak pozitív hozadékkal járna.

Kisebb dugók, kevesebb károsanyag kibocsátás, nagyobb odafigyelés egymásra, több parkolóhely stb stb. Nálam win-win. Aztán ha ráérez az ízére valaki, akkor meg bármi is lehet belőle. Persze nem mindenkinek opció, világos.

febr. 16. 19:32
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem használnám. Csak nyáron ülök rá, 50-es, eletromos van már, más esetekben amúgy is autóval megyek.
febr. 16. 19:58
 20/24 anonim ***** válasza:
#18: Ilyen viszonyok között win-win? Vagy nem Magyarországon élsz?
febr. 16. 21:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!