Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem érzem, hol van a teherautó...

Nem érzem, hol van a teherautó hátulja, hogyan javithatnék ezen?

Figyelt kérdés
C jogsit csinálom, nemsokára rutin vizsga. A feladatok többsége jól mennek, autót 300e km vezettem már, viszont ami nehézség nekem, hogy egyáltalán nem látom/érzem hogy hol van a teherautó hátulja, hogy mennyi hely van még. Fél méter vagy egy méter ?! Bal hátra tolatás is nehézkesen megy amikor úgy kell beállni hogy jobb oldalon legyek 50 cm-re a rámpától. Egyszerűen nem látom a hátsó kerekeket a tükörben, a széles felépítmény sokat takar. Úgy érzem vakon rólatok.. :/ Hogyan tudnék ebben ügyes lenni!? Az oktató egy paraszt, inkább nem említem neki, mert nem lennék előrébb vele.

okt. 19. 19:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Válts oktatót.
okt. 19. 19:36
 2/19 A kérdező kommentje:
Közvetlen a rutin vizsga előtt nem akarok oktatót váltani, hogy aztán fizessek kötbért az autósiskolának és egy másiknál miután beiratkoztam várjak hónapokat a vezetésre.
okt. 19. 19:58
 3/19 anonim ***** válasza:
94%
Az adott iskolánál 1db C jogsi oktató van?
okt. 19. 20:00
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen.
okt. 19. 20:21
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Mindig ugyanott gyakoroltok és ott lesz a vizsga is?

Akkor nézz ki külső referencia pontokat, beton töréseit, fát, kerítésoszlopot, stb ami állandó és ahhoz képest nézd be a kocsi helyzetét.

okt. 19. 20:24
 6/19 anonim ***** válasza:
Gyakorlás
okt. 19. 20:24
 7/19 A kérdező kommentje:
Nem ott lesz a vizsga sajnos, ahol gyakorlunk, sőt.. van hogy különböző tengelytàvú és hosszú teherautókkal gyakorlunk.Ezen is aggódom hogy idegen helyen hogy fog menni vizsgàn.
okt. 19. 20:44
 8/19 anonim ***** válasza:

Nem Mo-ról írok, de szerintem is az oktatóval van baj.

És a teherautókkal, amiket vezetsz. Itt nincs teherautó hátsó kamerák nélkül, nem is kaphatnak rendszámot, ha legalább utólag nem szereltek rá tolatókamerát. De az EU irányelvei szerint is fel kell(ene) szerelni a tolatókamerát, legalább utólag.

Nagyon sokat segit.

okt. 19. 21:23
 9/19 krwkco ***** válasza:

"úgy kell beállni hogy jobb oldalon legyek 50 cm-re a rámpától."

Nem kell látnod magát a kereket. Végig látod a felépítmény oldalát a tükörben. Csak azt kell megjegyezni, hogy kb. a felépítmény melyik pontjánál van a hátsó kerék.

A tolatásnál az a lényeg, hogy nagy kormánymozdulatoknál az eleje nagyot mozdul, míg a hátsó kerék szinte alig valamit. Ezért a befordulás első fázisát úgy kell irányítanod, hogy a körbelső oldali hátsó kerék nagyjából olyan oldaltávolságban legyen, ahogy kell. És utána a kormányt erőteljesen kitérítve további tolatással irányba állítod az egész teherautót.

okt. 20. 00:07
 10/19 anonim ***** válasza:
Tükörből kell tolatni, de a kereket nem lehet látni csak az oldalát.
okt. 20. 06:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!