Melyik autó mellett döntsek?
Adott egy 2013-as Ford Fiesta és egy 2008 Fiat 500 1.4.
A Fordnak valószínűleg jobb a teljesítménye, kényelmesebb és hosszú távon talán jobb döntés lehet, viszont az 500-hoz nagyon húz a szívem, mert nagyon régóta vágyom rá. Úgy érzem, ha a Fiestát választanám (hiába tetszik az is), akkor lemondanék egy régi vágyamról. De tervezek autópályán menni, családot gyarapítani és ez alapján a Ford racionálisabb választás.
Hogyan döntsek?
Nem tudok két autót venni a jelenlegi vagyonomból! :D :(
Van egy vágyad, nem olyan durva, hisz egy 500asra vágysz, nem egy 911esre, elég elérhető, és meg is teheted, vedd meg azt az 500ast!
Hidd el hogy jól érzi az magát autópályán is, nem egy smart.
Családot gyarapítani? Nem csettintésre megy az, először össze kell hogy jöjjön, majd 9 hónapig bent is marad. Majd ha kijön, akkor eladhatod és vehetsz egy Fiestát (vagy valami nagyobbat).
Élj a mának, vedd meg azt az 500ast különben mindig fájlalni fogod hogy nem tetted meg.
Én is megvontam magamtól vágyott autót, pedig meg is engedhettem volna magamnak, azóta is fáj a szívem.
"Nem csettintésre megy az, először össze kell hogy jöjjön, majd 9 hónapig bent is marad. Majd ha kijön, akkor eladhatod és vehetsz egy Fiestát"
Szerintem az emberkereskedelmet büntetik nálunk 😅
köszi szépen! :)
valóban úgy érzem, hogy szívesebben venném meg az 500-ast.
Írta a kérdező hogy 1.4-et nézett.
1.2es fiatom volt (2es Punto), városban szerethető mert 8 szelepes lévén elég nyomatékos alul és eljár 6 literből, országúton akár 5ből, és nem sz4rik be az autópályától sem, simán tartja a 140et ha kell, jó hosszú a váltója.
Az 100 lovas 1.4 16v-t Panda 100hp-ben vezettem, egy igazi állat, pörög mint a baj, veszi a lapot, a váltója csodálatos, fogyasztása lábfüggő, imádni való.
Egyszer vezettem 500ast ezzel a motorral és sokkal lomhábbnak tűnt (meg az akkori tesztekben írták hogy sokat eszik) bár kétségtelen hogy amikor vezettem 3an ültünk benne és zsír új volt a kocsi, olyankor simán lehet lomhább még.
Én összességében ajánlanám az 1.4et de csak akkor ha van dinamika utáni vágyad, ha nyugodt sofőr vagy elég az 1.2.
Mindenesetre vétel előtt próbálj egy ilyet is meg egy olyat is.
A fiesták egyébként nagyon jók, futómű szuper, motorok megbízhatóak, nem értem utolsó mi a bajod 2005 utánival, előtte meg rohadnak mint a tök, a kérdező gondolom mk6-ot nezhetett, ami 2008tól van.
A te pénzed, a te döntésed.
Most tényleg vadidegenek mondják meg neked, hogy mit akarj, mert magadtól döntésképtelen vagy?
Ne vedd sértésnek, de nőjj már fel ha vezetni akarsz.
Remélem választójogod még nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!