#10,
9-es vagyok
Továbbra is azt a véleményt tartom, hogy egy ilyen 1250-1400 kg körüli autóban a 150 lóerő elég dinamikát ad, hogy megelőzz mindent, amit amúgy értelmes megelőzni. Ha emelkedőn mész és egy 86-al haladó autót akarsz valaki megelőzni, úgy hogy jönnek szemben, az kevés lesz és inkább várj egy kicsit a manőverrel, még akkor is ha az út 110-es.
De egy normál úton, megint mondjuk, hogy az út 110-es, egy 90-el haladó autót is viszonylag gyorsan megelőzöl, belátható távon.
Amivel én járok, az 120ló 1350kg. Ennél én azt érzem kellene több, de nem sokkal. Szabályosan közlekedek, de a megfelelő kigyorsításhoz és a megfelelő előzéshez valóban nem árt ha van erő. 150 tehát a pont jó kategória.
Egy közeli barátom autója 1700kg körül van, 224 lóval. Azzal már tényleg a fenti helyzetek mindegyikében tökéletesen lehet közlekedni. Nem jön zavarba sem emelkedőn, sem autópályán.
Afölött már csak akkor vennék ha a súly is jelentősen növekedne a teljesítménnyel.
Szóval én tartom, hogy 150-200 ló körül a magyar sebességhatárokhoz elég kell, hogy legyen az autó, sőt, dinamikus is lesz, valahol 250-nél pedig teljesen értelmét veszíti, max az élmény és feeling miatt érheti meg de nem szükséges. Nyilván szívesen birtokolnék Mercedes AMG-t, de hogy az szükséges lenne, azt kétlem. Ugyan így gondolom a 300 lovat is.
Elég a 150, ha nem egy 2 tonnás SUV-ról van szó.
Ha egy VW Golf, akkor szuper.
Viszont kíváncsi vagyok ellenvéleményre is ha van, szívesen meghallgatom, illetve hátha ez is segíti a Kedves Kérdezőt.
Kedves kérdező! Ha jobban meg akarod érteni ezt a témát meg a fizikai törvényeit, akkor érdemes lenne követned a TopSpeedGermany csatornát. Ott az elején látod, hogy egy adott autó milyen típusú, milyen motorral szerelt és hány lovas. Ezek alapján pedig nem nehéz rákeresni az adott jármű súlyára sem. Csak hogy lássuk hogy a paciknak hány kilót kell vinni, ez alapján pedig nagyjából meglehet saccolni, hogy mennyire is fog menni az adott gépsas. Ugyan is amit lehet kihoz belőle a srác. Tegnap rakott fel pl egy nissan maximaról, ahogy néztem ez a kocsi csak 1425 kg üresen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!