Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért látok kevés sárga autót?

Miért látok kevés sárga autót?

Figyelt kérdés
Csak fekete, fehér, szürke, piros és kék autókat szoktam látni, miért nincs több sárga autó?

2024. aug. 19. 13:16
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Kevés igény miatt kivezették a gyártók azt a színt.

Még bő 20-25 évvel ezelőtt, mindig vagy 20 szín, amiből választhattál, ma már 10 alatt van szinte mindegyik márka színkínálata.

2024. aug. 19. 13:20
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Egyre ritkább az évek során.
2024. aug. 19. 13:24
 3/19 anonim ***** válasza:
79%
Pesten van egy csomó, az összes Taxi sárga.
2024. aug. 19. 13:41
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert nincs rá igény (lehet összefüggés, hogy sok éve terjed, hogy nagyvárosokban sárgák a Taxik)
2024. aug. 19. 13:54
 5/19 anonim válasza:
100%

Pont a napokban jutott eszembe, hogy kevés autó van itthon, amiből viszonylag sok sárgát lehet látni. Inkább azt nem értem, miért nem igénylik az emberek...

Pont a napokban olvastam egy cikket, hogy a mostani autók javarészt szürkék, feketék, meg fehérek. Semmi extra szín. 20 évvel ezelőtt legalább még a piros, a bordó, meg a kék jobban dominált. De ma már azok is kifelé szorulnak.

2024. aug. 19. 14:00
 6/19 anonim ***** válasza:

5# 25-26 éve meg szinte minden autó fehér volt, meg piros. Ha megnéztem egy parkolót, a 70%-a ezekböl állt, a maradék fekete, grafit vagy ilyemi, akkor találtam ki, hogy nekem citromsárga sport kell.

Amikor lefújtam az egyiket, kb. akkor kezdett elterjedni a sárga szín. Amikor már unalmas volt, gondoltam késöbb, valami szép mély metálkéket kellene fújni, esetleg valami kis gyöngyházzal, erre elterjedtek azok is.

Azóta meg minden csak a költséghatékonyság felé megy.

2024. aug. 19. 15:20
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Tele a város taxival. Miről beszélsz? :D :D
2024. aug. 19. 17:50
 8/19 anonim ***** válasza:

Zöldből, vagy rózsaszínből sokat szoktál látni?

A sárga elég kirívó szín, nem minden autónak áll jól. Egy sportautónak ok, de egy régi, gynege kisautón, szerintem inkább bazári hatást kelt. Még kontrasztosabb a dolog, ha egy ilyen autóból egy öreg bácsika száll ki. Egy ezüst szín meg gyakorlatilag mindenhez és mindenkihez paszsol. Egyébként volt a családban a közelmúltig sárga autó. Nem ex-taxi és nem fóliázott, az eredeti gyári fényezése volt ilyen. Sajnát magamnak megrendeléskor biztos nem választanék ilyet. Két egyforma használt kocsinál, amik csak színben különböznek, nem a sárgát választanám... szerintem nem vagyok ezzel egyedül.

2024. aug. 19. 17:50
 9/19 anonim ***** válasza:
A legtöbb gyártónál az alapáras a fehér, fekete vagy a szürke. Minden más színért elkérnek egy rahedli pluszpénzt, vagyis extraként kezelik. Mintha nem lenne nekik mindegy, hogy mivel fújják le. Ezért ritka a többi szín.
2024. aug. 19. 19:07
 10/19 anonim válasza:
56%
Hogy senki ne nézze taxinak, ha nem az.
2024. aug. 19. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!