Miért gyanús ha egy autóban aránylag kevés a kilométer?
“Sokszor olvasni, hogy az átlag autós évi 12 ezret megy”
Ez 2010-es adat… 2014-ben volt 16400km az átlag.
Tegnap cseréltem egy Suzuki Balenon olajat. 2017-es 18xxxkm van benne. Eddig megevett egy balelső fényszórót, egy jobb első stabot. Nem működik benne a park radar, az olaj amit leengedtem olyan volt, mintha dízel autó lett volna csak öntöttünk hozzá kv-t. A leeresztő csavar szétnyalva.
Felesleges itt a kilométerekkel jönni, de azért nyilván érdemes az átlagból kiindulni ami azért már közelít a 20.000-hez.
1.8T-mbe raktam évi 25.000km-t 2017 környékén. Dízel focusomba 2 év alatt raktam 114.000km-t. Most is dízel autóm van, viszont közel van a munkahelyem így csak kb évi 15.000km-t megyek, de szeretnék munkahelyet váltani és amerre nézem az új állásokat ahoz ingáznom kell és benne van, hogy ez napi 120km lehet.
Autót jóesetben azért veszünk, hogy használjuk, nyilván van olyan, hogy keveset mennek vele, de ne csodálkozzunk, hogy gyanúsnak tűnik.
Nekem viszont volt olyan időszakom,hogy 2 év alatt mentem 6 ezret, mert volt céges busz, ami kb 100 méterre állt meg a házamtól. kocsi maradt boltbajárásra, vagy ha az ikerbabáinkat vittük dokihoz.
Nekem is hitetlenkedtek,hogy miért csak ennyit mentem, mikor eladtam. Illetve amit írtam,hogy ismerősöm el se ment megnézni azt a kevesett futott autót, mert neki az gyanús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!