800 kilóméter egy sportmotoron utasként mennyire lenne "fájdalmas"?
Apukám Olaszországba utazik (északra, Veronába) és motorral megy.
Szeretnék vele menni utasként, de félek, hogy ez kicsit kényelmetlen lenne. Plusz egy nagyobb sporttáskát is a hátamon kéne vinnem amiben a cuccaink vannak.
Kb 15 kg, én pedig 59 kg vagyok.
2020 utáni (nem tudom pontosan) Suzuki GSX-R, ezen még nem utaztam semennyit, korábbi hasonló kategóriájú motorján már igen.
Az út pontosan 809 km, és kb 8 óra, ő azt mondta hogy ha nem állunk meg (max 2x5 percre) 7 óra, ha megakarok állni többször több időre akkor lesz 8.
Nincs sok èrtelme sportmotoron ennyit nyomorogni.
Apud is jobban fog fàradni ekkora tàvon utassal.
Èn kihagynàm.
Ha ránézel a motor hátsó ülésének méretére,párnázásának vastagságára,kényelmességére,az üléspozícióra,lábtartóra stb.úgy érzed kibírnád 7-8órán át kapaszkodva stb.?
Ránézésre elég fájdalmasnak tűnik...
Menjetek el egy 1 órás próbaútra és kiderül.
800 km egy nap alatt motoron fárasztó. Melegben, sportmotoron, kevés megállóval, a végén örülsz, hogy nem kell visszaülni.
Utasként, nem hozzászokva, plusz egy nehéz táskával, még félúton sem járnátok, de már kínszenvedés lenne. A feneked töri az apró ülés, a lábad zsibbad, a vállad vágja a táska pántja, ettől zsibbad a karod, és ha ilyen meleg lesz, akkor teljesen kiszáradtál addigra.
Bizonyára csábító a kaland, de csak azt tudom tanácsolni, hogy engedd el.
Máskor, rövidebb útra, kevés cuccal menj vele.
Kb. mint majom a köszörűkövön :) eszembe nem jutna. 15 kilós hátizsákal meg már a Genfi egyezmény tiltása alá eső vallatás lehetne. Ezt hordani nem órák múlva, hanem 10 perc múlva gyalázat lesz.
Mondjuk fater is érdekes arc lehet, ha ekkora útra 2x5 perc pihenőt tervez be.
De próbáljátok ki, ahogy itt írták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!