Miért szokták le csípni fogóval a biztosítékok foglalatát?
A biztosíték foglalata az ahova beleteszed a biztosítékot. Általában a biztosíték a biztosíték táblában van. Ha itt elcsípsz valamit akkor sérül a biztosíték, sérül maga a biztosíték tábla, ráadásul szakadásként fog megjelenni ez az elektromos rendszerben tehát nem fognak működni azon eszközök amiknek elcsípték a vezetékét.
Tehát egyáltalán nem szokták a biztosíték foglalatát elcsípni. Szerintem te vettél egy autót amit valaki már szétkontárkodott.
"Miért szokták le csípni fogóval a biztosítékok foglalatát?"
Az, hogy "szokták", enyhe túlzás. De lehet, hogy egy barbár fusizó így akarta megakadályozni, hogy valaki berakja a biztosítékot és egy hibás fogyasztó leszívja az aksit.
Mondanám, hogy kösd össze a csonkokat egy ampermérővel. De lehet, hogy akkora áram folyna, hogy tönkretenné a műszert.
Ezért érdemes előtte egy áramkorlátozóval próbálkozni. Pl. egy fényszóró izzóval átkötni. Ha rövidzár van az áramkörben, akkor világítani fog. És akkor el lehet kezdeni egyesével leválasztani a vezetékeket és a fogyasztókat.
Az, hogy nálad ilyen, mert előtted mókolt valaki, még ne általánosíts, hogy egy szokás lenne!
Én sem értem pontosan, hogy mit értesz az alatt, hogy a "biztosíték foglalata el van csípve".
Távgyógyítani nem fog tudni senki. Ha magad nem tudod megoldani, keress másik szerelőt!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!