Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen dízel autót ajánlotok?

Milyen dízel autót ajánlotok?

Figyelt kérdés

Nagyobb távú ingázáshoz (napi 80km) csakis dízel autó vásárlása jöhet szóba.

Milyen típusokat ajánlanátok ami megbízható, kis szervizigényű, 2002-fentebbi évjáratú, és árban olyan 7/800 ezer a felső határ.

Tapasztalatokat is szívesen meghallgatok.

szept. 18. 14:44
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
#20: ki beszélt benzinesről...?
szept. 20. 08:54
 22/27 A kérdező kommentje:
Az alfa 147 a citroen 4-5, es a mazda 3 dízeljei között gondolkodom.
szept. 20. 12:38
 23/27 anonim ***** válasza:
58%

Továbbra is tartom, ennyi pénzért csak TDI-t vegyél, ilyen árfekvésben Alfa és Citrom a kínálat alját kapod, a Mazda meg rohad mint a tök.

800ért van esélyed normális Golfot venned. De ha még egy kicsit spórolsz, azért 1m körül jobb volna a választékm

szept. 21. 14:21
 24/27 anonim ***** válasza:
15%

Csak olyan dizelt választanék ami benzines.😂

(kell a fenének az olajkályha)

szept. 21. 17:21
 25/27 anonim ***** válasza:
Én nem rég vettem Ford Focus C-Maxot 1.6 benzin 101 lovasat.Rövid távokon használom 19km oda,19 km vissza és volt városi menet néhány km meg klímáztam is rendesen,és néha előzéskor majdnem tiltásig forgatom ki.Így lett az átlag fogyasztás 7.35L/100km.Telitankoltam,mentem 454 km és 1.kattanásig 33.31 liter ment bele.Ha mennék ennél hosszabb távot lejjebb is menne.A motor akkor fogyasztja a legkevesebb üzemanyag amikor már üzemmeleg,a benzines sokkal hamarabb melegszik.Ennyiért csak füstokádó dízelt találsz valószínűleg,tele van a marketplace dízel autókkal,szabadulnak meg az emberek ahogy tudnak,amikor nézegettem autókat hirdetések 80%-a dízeles volt.Csak a benzinest szabad venni,hidd el nem szeretnéd magad feleslegesen szívatni,arról nem is volt szó,hogy sok típusnál a porlasztó rendesen bele tud gyógyulni a hengerfejbe az is előfordul hogy beletörik,izzitó gyertya is,akármivel nem lehet kiszedni.Egy jó tanács ha mégis vennél dízelt:Amelyik hideginditáskor már elégetlen gázolajszagú a füst,egyből hagyd ott!Delphy befecskendező rendszerűt kerüld!Csak óvatosan!
szept. 25. 19:52
 26/27 anonim ***** válasza:

Én most, ebben a hónapban 2006-os 1.4 TDCI Fiestát vettem ebben az árkategóriában. Első tulajtól, 200 ezer kilométerrel. Az a helyzet, hogy ki kell fogni a jót, mert egy dízelnél különösen nagy gond, ha nem volt megfelelően karbantartva.

Nem azt mondom, hogy ilyet kell venni, de nincs benne se kettőstömegű lendkerék, se részecskeszűrő, ami ebben az évjáratban már nem volt gyakori. Ezzel együtt viszonylag fiatal ebben az árkategóriában (a 7-800 ezer már bőven a kínálat közepe, felső fele 1.4 TDCI motorral).

Sok jó konstrukció van, úgyhogy annak érdemes igazán utána nézni, hogy mit nem érdemes venni. Például az 1.8 TDCI MK1-es Focus messziről kerülendő, ellenben szintén MK1 Focus, a picit idősebb 1.8 TDDI motorral szerelt példányok kifejezetten megbízhatóak, tulajdonképpen csak az adagoló az, ami kifejezetten drága mulatság, ha gond van vele (míg sok-sok, főleg újabb autóban már ott vannak a porlasztók, a kettőstömegű lendkerék és a DPF - részecskeszűrő).

Természetesen minden márkának vannak jó dízelmotorjai, ahogyan rosszak is, így nyugodtan lehet venni TDI, JTD, CDTI stb. motorokat is, csak jól utána kell nézni, hogy melyik javasolt és melyik nem. És amelyiket nem javasolják, azt miért nem (pl. nem mindegy, hogy X kilométer után van valami kisebb nyűgje, amit cserelni kell és jó minden, vagy eleve egy nagy szívás az egész).

szept. 28. 23:46
 27/27 anonim ***** válasza:

Sima mezei adagolós TDI örök mint a szegénység nincs benne ami tönkre menne max a turbó . De az sem olyan könnyen megy tropára meg 180 ezer egy Tdi turbó felújítása amivel megint el megy 4-500 ezer km-t .

Nekem 1.9TDI 90 Lovas 1z a golfom 790 ezer km van benne és még megy 10 éve Köhl Debrecen távot járom vele 2 havonta

szept. 30. 04:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!