Fiatal használtautóra megér felvenni személyi kölcsönt az én esetemben?
Van egy 16 éves autóm, kb másfél milliót ér. Mivel kicsi, és gyenge autóról van szó, és vannak bajai, lassan lejár a műszaki, arra gondoltam, hogy műszakiztatás után nemsokkal eladom.
A kiszemelt autó egy hetes Golf, max 8 éves, kb 4-4,5 millióért. 2 millió forint személyi kölcsönre gondoltam 2 évre, havonta nagyjából 100 ezret kellene törleszteni. Ebben az esetben eladnám a jelenlegi kocsimat előtte.
Van annyi keresetem, hogy a törlesztés mellett is tudjak félretenni, emiatt is gondolkodom egy relative fiatal autóban, hogy még ne jöjjenek elő egy ideig problémák rajta.
Nektek mi a véleményetek erről?
Habár 2 év múlva már meglenne a pénz rá és nem kell kamatot fizetni pluszban, addig is elment 2 év úgy hogy nem az új autóval közlekedek, és javíthatom a jelenlegit...
a 2 millióra olyan 2,5et fogsz visszafizetni kb., gondolom olyan nettó 5-600at kereshetsz.
Hát figyelj, ha megvan mindened, saját lakás stb, miért is ne?
De szerintem ez a 7es golf se lesz olyan hű de bika, meg nagyautó kategória, nem fogja 3x-osát nyújtani a jelenlegi autód kínálta lehetőségeknek. Illetve jóval drágább már ennek a fenntartása. Pláne, ha DSG váltóval vennéd
#11 Jól gondolod:) Nem baj ha nem bika az autó, csak legyen fiatal, kényelmes, pakolható. Néztem már Ceedet, i30at, K Astrat, Octaviát, de a golf jön be eddig a legjobban. Kézi váltós benzinesben gondolkodom, inkább kombiban mint ferdehátúban.
Tudsz amúgy bika, nagyautót ebeb az árban, ilyen korút? Ha igen, ne titkolózz😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!