Miért vesznek a magyarok magasabb kategóriás
használtautót, mint amit megengedhetnének maguknak?
Figyelt kérdés
Van ugye az a réteg, aki 1 millió alatt nézelődik, a magyar használtautó piac kb 40%-a. Reális vétel egy ilyen árkategóriában szerintem: yaris, régi civic, kis chevroletek, opel g astra, fabia stb. Na ilyenkor ugrik bele a menő csávó a 2.0 pdti passatba, ódi a6/4/3ba, e43 béjemvébe.
A másik kategória, amikor felveszi az átlag Józsi a cofidist, hogy vegyen egy 10 éves prémium ódit, vagy VW paszujt. Na már most ez a generáció az, ahol már brutális alkatrészárak vannak, meg bonyolultabb jóval szerelni ezeket.
arról már nem is beszélek, hogy az átlagnak annyi pénze van, ami pont elég a kocsira + átiratni
aug. 27. 07:38
2/31 anonim válasza:
Mert az emberek az autótól akarnak többnek látszani. Ezzel akarják elfedni, hogy amúgy az életben nem sokat értek el.
Érdekes ez, amióta Németországban élek volt már pár főnököm, de mind egytől egyig tömegközlekedéssel járt munkában, pedig simán megvehetted volna fizetésük alapján egy új prémium autót...
Ellenben ahány új kollégám jött Kelet-Európából (Szerbia, Horvátország, Románia, Magyarország, Lengyelország), mind a használt bmw-ket meg audikat böngészte a második kinti fizu után...
aug. 27. 07:56
3/31 anonim válasza:
Mert hülyék. Ez ugyanaz, mint amikor az ember hitelt vesz fel csak azért, hogy villogjon, mennyi drága és nem szükséges dolgot vett az asszonynak meg a gyereknek karácsonyra. Amint picit tehetősebbnek érzik magukat, mint 10-20-30 éve voltak, egyből messzebb akarnak nyújtózni, mint ameddig a takaró ér, csak hogy látszatra még nagyobbnak látszódjon a sikerélményük.
aug. 27. 08:36
4/31 anonim válasza:
Frusztráció/többnek akarnak látszani.
aug. 27. 08:53
5/31 anonim válasza:
Mert ha nem vesznek menőnek (tűnő) autót, akkor lenézik őket. Én is megkapom itt az oldalon rendszeresen, hogy nekem csak egy szaros Kiám van, mikor ez egy közel 20 milliós középkategóriás vadonatúj autó, szerinted hány lerúgott BMW-t vehettem volna belőle...? Magyarországon az autó státuszszimbólum, mint bármely elmaradottabb országban. Azoknak is az, akik tagadják, hogy így lenne. Az.
aug. 27. 09:16
6/31 anonim válasza:
Kérdező...te nem néztél körül...csak a hazád szegényebbjeit ekézed...például Albániában az nem is ember, akinek nem mercije van...akármilyen, de merci legyen...náluk ez a menő..
nálunk is fontos a nagy autó, az erőt sugároz, és tiszteletet parancsol...aután csak arra keres.
aug. 27. 10:17
7/31 anonim válasza:
Na ez én vagyok.. 500 ezer a fizum, de a szüleimnek kell segíteni mert dolgoznak, de 200 ezret kapnak, nekik van csomó hitelük , rezsi, kaja.. egy Swiftem volt, de vettem egy Focust szégyellem magam ez miatt, de 4 év munka után azt gondoltam "megérdemlem " , hogy legyen klímám, ülésfűtésem, szervó kormányom, tisztára az van bennem, hogy ezzel csak gondot okoztam magnak 1 éve vettem, de azóta nincs 1m megtakarításom. Addig meg 1.5 felett volt. Bánom és igazat adok, többet akartam mint ami járna az élettől.
aug. 27. 10:17
8/31 anonim válasza:
Van ilyen is, amit írsz. Főleg 18-20 évesek körében tapasztalom, hogy diszkóba járáshoz egy G Astra derogál, neki a béjemvé kell, akkor is ha összesen nincs egy millió megtakarítása sem a nyári diákmunkákból. Aztán megveszi és áll a roncs a kert végében, mert szervizre már nem futja. De azért nem csak ők autóznak. Nem kizárólag ez jellemző tömegesen. Én inkább azt tapasztalom, hogy van itt pénz, csak mindenki szeret siránkozni. Felénk is sokan veszik a drága nagy autókat újonnan, amit aztán pár évente cserélgetnek. Nem, nem céges autók! Meg elektromos kell, meg akkor már napelem is kell a házra, stb. És általában egy háznál nem is csak egy autó van. Mégis sírnak folyton, hogy minden milyen drága és semmire nincs pénzük.
aug. 27. 10:36
9/31 anonim válasza:
#5 És pont azok tartják fenn státuszszimbólum mivoltát, akiket hozzád hasonlóan érdekel vagy zavar az, hogy mások mit gondolnak az autójáról, amikor engem speciel nem is érdekel, kinek milyen autója van, de azért a biztonság kedvéért csak beírtad ide, hogy neked mid van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!