Hazafele jövet felvillant az olajnyomás lámpa. Megnéztem az olajszintet, volt olaj a nívópálcán. Mitől lehet?
Figyelt kérdés
Menet közben nem világított, de amikor állóra fékeztem rögtön elkezdett villogni. Megálltam megnézni az olaj szintet de a nívópálcán volt olaj. Áprilisban volt olajcsere.aug. 20. 19:29
1/8 anonim válasza:
Attól mert van benne olaj még az olajnyomás el tud menni.
Ha szerencséd van akkor csak valami elektromos gond lesz pl. rossz az érzékelő vagy valami kontakthiba van az érzékelő vezetékénél.
Nagyobb a baj, ha tényleg elmegy az olajnyomás.
2/8 anonim válasza:
"Hazafele jövet felvillant az olajnyomás lámpa." Nem véletlenül nem olajmennyiség lámpának hívják!
3/8 anonim válasza:
Milyen tipusú autó?
Opel Insigniánál egy ilyen jelenség akár a motor halálát is jelentheti....
4/8 A kérdező kommentje:
Peugeot 206. Volt már korábban hasonló, akkor az olajnyomás érzékelő volt a ludas.
aug. 20. 19:58
5/8 anonim válasza:
Lehet olajpumpa is a halálán, ezért alacsony a nyomás. Lehet valahol dugulás is a rendszerben vagy akár szenzorhiba.
6/8 anonim válasza:
Franciáknál szeret az elektronika viccet csinálni a sofőrből, itt is erről van szó.
7/8 anonim válasza:
Hát.. elsőre az egyszerűbb esetet tippelném, és csak olajgomba.. a nehezebb eset az ha elfogyott az olajpumpa, és olaj van, csak nincs ami keringeti. :)
8/8 anonim válasza:
Ha nem suru jelenseg kontaktra gondolnek. Ha volt tobbszor akkor eloadatba neznem hogy mekkora a nyomas a bejelzeskor.
Illetve valaki irta hogy nem a mennyiseget mutatja a piktogram, viszont ha keves az olaj az alapjaraton betud jelezni, vagy kanyarokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!