Most akkor én hibáztam?
Bal oldalon van az aldi ketto sav megy egyenesen a bal oldali savbol ami egyenesen megy (nyilall jelezve) en indexeltem es lefordultam balra addig vegig zarovonal viszont az aldi “utcaja” elott szagatott vonal lefordultam es dudaltak ram
Most akkor igy nem fordulhatok le?
A masik oldalt volt tehat a szembe savba erkezonek elsobbsege van.
Ennek se füle, se farka. Ne rajzolj, hanem a Google utcanézetben állj oda, ahonnan kanyarodtál, és rövidített linket másod be.
(Kép megosztása/link másolása vagy valami ilyesmi) És ne képernyőfotót tölts fel.
Egyébként nagyon zagyva amit írsz.
Kanyarodósávból csak kanyarodni lehet. Olyan sávból, ahonnan mehetsz egyenesen is, kanyarodhatsz is, mindkettő szabályos. De ha szemből jönnek, annak elsőbbsége van.
a mögötted levő dudált vagy aki szemből jött?
mindegy is
vagy hirtelen fékeztél és kanyarodtál vagy bevágtál a szemből érkező elé
"a bal oldali savbol ami egyenesen megy (nyilall jelezve) en indexeltem es lefordultam balra"
Lehetséges, hogy befordulhatsz, de ezt a táblák döntik el. Ilyen helyeken tipikusan tiltják a balra kanyarodást.
Ha nincs kötelező haladási irány, vagy balra kanyarodást tiltó tábla, akkor valószínűleg nem hibáztál.
"addig vegig zarovonal viszont az aldi “utcaja” elott szagatott vonal"
A szaggatott vonal lehet az Alditól kikanyarodók miatt van. Táblákat kellene ismerni.
Mi a pontos helyszín?
"a bal oldali savbol ami egyenesen megy (nyilall jelezve) en indexeltem es lefordultam balra"
Mondjuk valószínűleg tábla sem kell, ha a felfestés jelzi a kötelező haladási irányt.
Így szokták jelezni, ha balra is kanyarodhatsz
Mert gondolom ilyen táblád volt.
A megállásoddal feltartottad a forgalmat.
A szaggatott nem az onnan kikanyarodóknak van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!