Hibáztatható a sofőr, ha a központi zár rázárja a gyerekre/kutyára a kocsiajtót, miután betette őket, de ő kint maradt kulcs nélkül?
Figyelt kérdés
Nekem nincs kocsim, de feltételezem, hogy ismerte a zár működését korábbról.2022. jún. 23. 13:58
1/14 anonim válasza:
Ha kint maradt a kulccsal akkor kitudja nyitni.
Elég értelmetlen kérdés.
3/14 A kérdező kommentje:
#1 "de ő kint maradt kulcs nélkül" ez nem érthető? Bent hagyta a kulcsot.
2022. jún. 23. 14:24
4/14 anonim válasza:
Úgy meg nem lehet bezárni . Ez nem érthető ?
5/14 anonim válasza:
Igen, mert akkor rossz a centrálzár.
6/14 anonim válasza:
#4 #5 Nem ilyen egyszerű ez. Vannak autók, amik fogják magukat és bezárnak. Nem rossz semmi, gyárilag ilyenek. Elsősorban a franciák hajlamosak rá, Citroen/Peugeot. Mi is mindig kivesszük a kulcsot, mert nem lehet bennük bízni. Nem tudom pontosan mi az, ami előidézi, de valami biztonsági funkció ez.
7/14 A kérdező kommentje:
Több ilyen hírt is olvastam már, ezért kérdeztem. Én naiv azt feltételezem, hogy az ember elolvassa az autója kézikönyvét, vagy legalább az elejét.
2022. jún. 23. 14:49
8/14 anonim válasza:
Nem, ha szépen betörik az ablakot, vagy más módon gyorsan kinyitják.
Így jártak, ha ilyen balgák voltak.
9/14 A kérdező kommentje:
Nyilván be lehet törni az ablakot, nem ez volt a kérdés. Inkább azt kérdezem, hogy "hülye" volt-e a sofőr, vagy csak feledékeny, amikor letette az ülésre a kocsikulcsot, és ott maradt?
2022. jún. 23. 16:14
10/14 anonim válasza:
pótkulcs másolata (nincs immo, de zárat nyitja) mindig a lakáskulcsomon van, az meg a zsebben. Pont az ilyen vicces autóelektronikák miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!