Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy kell vezetni egy 4x4-t?

Hogy kell vezetni egy 4x4-t?

Figyelt kérdés
Toyota Hilux eseteben a H2 H4 L4 valtot allo helyezetben kell valtani vagy menet kozben is lehet? Gondolom kinyomott kuplung mellett kell? Soha nem vezettem 4x4-t de most bereltunk egyett es szeretnek felkeszulni.
aug. 11. 18:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Elég hülyebiztosra vannak ezek csinálva. Nekem egy Mitsubishi L200-am volt céges autóként. Előtte én se vezettem még ilyet, de nem ördöngősség.

Pályán, nagyobb sebességnél célszerű a kétkerék hajtás. Összkerék terepen. Ha durva terep van, akkor összkerél differenciálzárral, felezővel. Ennél ezek a fokozatok voltak.

Már annyire nem emlékszem élénken, mert 2017-2019 között hazsználtam. De azt hiszem ennél csak álló helyzetben lehetett kapcsolgatni. Ha menet közben próbáltad akkor nem történt semmi és valahoyg szólt is (kijelzőre kiírt? már annyira nem emékszem...), hogy állj meg az átkapcsoláshoz.

aug. 11. 19:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Olvasd el a kezelési útmutatót. Minden autónál más.

Oké, hogy hilux, de nem mindegy, hogy melyik generáció. Az újabbakban már szerintem elektromosan kapcsolja.

Ha nem hagyod el az aszfaltot, akkor hagyhatod végig H2-ben.

aug. 12. 01:02
 3/7 A kérdező kommentje:
Koszi. Nem tudom milyen Hilux, bereljuk es nemzeti parkokban hasznalnank vagyis terepen de nem tul vad terepen inkabb simabb foldutakon.
aug. 12. 07:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Az osztómű váltót érdemes álló helyzetben, üres fokozatban állítani. Általában lehet kb 30 km/h sebességig, valahova oda is van írva, talán belül az ajtóra, vagy az ajtónyílásnál van, de érdemes álló helyzetben használni. Összkerék hajtás nem terephez kell, hanem homokos-sáros-havas-jeges úthoz, ahol elpörög a hajtott kerék. Mentem olyan úton, ahol 10 centi homok volt, kétkerékben simán kitört a kocsi hátulja, be kellett kapcsolni az összkereket.

Felező akkor kell, ha nagyon meredek az út akár fel, akár lefelé.

aug. 12. 14:31
 5/7 A kérdező kommentje:
Koszi. Az osztomu valto az H2 H4 L4 valto? Bocs ha hulye a kerdes soha nem vezettem 4x4-t es soha nem is lattam egy Hillux belsejet. Felezo nem hiszem hogy kell mert sima homokos (sivatag) utakon megyunk.
aug. 12. 14:41
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, kézi váltósál az egyik kar a fokozatváltó (sebességváltó), a kisebb kar pedig az osztóművet kapcsolja 2H-4H-4L módokba. Lehet, hogy az osztómű váltó elektronikus és csak egy gombot kell megnyomni és a fokozatváltó is lehet automata.
aug. 12. 14:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Koszi.
aug. 12. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!