A családodban, a felmenőid közül kinek volt először autója?
Milyen autója volt és mikor?
Az én nagyszüleimnek se autójuk se jogosítványuk nem volt. A nagybátyámnak volt autója először de ha csak egyenes ági rokont nézünk akkor apám volt az első. A 80-as években lett egy akkoriban vadonat uj Daciaja a Merkurtól.
Van itt olyan akinek a családjában már az 50-es, 60-as években is volt autó?
Fotók alapján a dédapám testvérének volt egy Fiat 503-asa az 1930-as években. Bár taxisofőr volt, szóval lehet, hogy nem ő volt a tulajdonos.
Egyenes ágon az édesapámnak lett trabantja a 80-as evekben.
Az első autó a mi családunkban is faterék 1987-es Wartburgja volt a Merkúrtól. Idősebbeknek nem volt.
Akkoriban nem volt általános dolog az autóbirtoklás. Szerintem az 1970-es évekig meglehetősen ritka "kivételes" helyzetben lévők sportja volt ez, és utána is lassan terjedt.
Ahogy emlékszem a rendszerváltás környékén mindig találtál üres parkolót a lakótelepen. Ma esélyed nincs a közelben parkolni. Az utóbbi 30 év nyomta meg az autó állományt.
Apai öregapámnak mindig voltak Trabantjai, Wartburgjai. Hogy az elsőt konkrétan mikor vette, arról nincs információm és sajnos már megkérdezni sem tudom senkitől.
Anyám az első autóját 1978 nyarán vette át, amit 18 éves korában rendelt, egy 2101-es Ladát. Egész életében ezt használta. 2022-ben örököltem meg. Sajnos el kellett adnom, mert harmadik autóként nem volt rá kapacitásom.
Az 50-es, 60-as évekről semmi információm nincs. A feledés homályába veszett, hogy volt-e valakinek autója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!