Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akinek van autója és garázsos...

Akinek van autója és garázsos családi házban lakik: hogy szoktál beállni a garázsba? Tolatva vagy nem tolatva?

Figyelt kérdés

júl. 25. 09:58
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
20. Orral előre ugyanúgy nem látsz ki oldalra, mert a sofőr majdnem középen van. Kivéve, ha te vagy furgonnal.
júl. 25. 18:14
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Én orral előre.

A házban van a garázs kialakítva, anno így is építették és persze úgy van kialakítva hogy ha orral előre állok be akkor normálisan kitudom nyitni az ajtót, kitudok szállni stb... meg a garázs is így lett berendezve, már akkor amikor megépült a ház, tehát csak így lehet kényelmesen használni. Mondjuk ha seggel tolatnék be kiállásnál könnyebb lenne az életem, de akkor a ki be szállás a garázsban csak úgy működne hogy át kéne másszak az anyós oldalra és onnan ki. Ezt azért már nem. Csak akkor tolatok be ha olyan dolgot akarok csinálni az autón amihez kell a nagyobb hely oldalt, de ez ritka. Parkolásnál ha merőlegesbe megyek akkor tolatva szoktam beparkolni mert indulásnál sokkal egyszerűbb így, viszont ha a csomagtartót használom, pakolok bele, bevásárlásnál például akkor orral előre állok be mert így az egyszerűbb meg ha szembe leparkol valaki, akkor esélyes hogy nem tudom kinyitni, nem férek oda stb... Ez változó nálam.

Halszálka parkolóba nyilván orral előre, na de jártam olyan helyen ahol úgy volt kialakítva hogy csak tolatva lehetett leparkolni a halszálkába, eleve így is volt az utca egyirányú hogy orral előre bement az ember és betolatva a halszálkába, és indulásnál is úgy adta ki hogy így a legegyszerűbb mert alapból csak egy felé lehetett ott menni, meg ha jól emlékszem ott a parkoló bejáratánál táblán is ki volt írva hogyan kell használni azt a parkolót, mivel ez több mint 10 éve, volt nem emlékszem tisztán hogyan volt ez, de valahogy így.

júl. 25. 18:31
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

18.

Kifelé nem okozol dugót, mert addig legfeljebb nem tolatsz ki. Beálláskor viszont megakasztod a forgalmat, nincs választásod.

Még egy ellenérv: ki/beszálláskor meg kell "kerülni" az ajtót, mert pont miatta nem tudsz elmenni, amíg nincs becsukva. Orral beállva, meg arra jutsz ki az ülésből, amerre egyébként is menni akarsz.

júl. 25. 18:53
 24/30 anonim ***** válasza:
Otthon mindig orral állok be. A garázs kialakítása okán máshogy nem tudnék kiszállni az autóból.
júl. 26. 08:19
 25/30 anonim ***** válasza:
Amikor a szüleimnél laktam akkor volt garázs és mindig orral álltam be, de kitolatáskor az udvaron belül megtudtam fordulni és ugy hajtottam ki az utcára. Apám ugyan igy csinálja a mai napig.
aug. 3. 01:11
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Az elöbb voltam egy állomáson, meg egy strand parkolóban. Mindenki orral állt be. Senki sem szopatja magát azzal, hogy balettozzon a fal mellett, vagy a másik kocsi orránál, amikor a csomagtartóból pakol. De amúgy is: látok egy parkolóhelyet, bekanyarodok, ennyi. Nem pedig elkezdek ott parádézni, hogy akkor most elöbbre megyek, remélem a mögöttem lévő nem kanyarodik be oda, meg hátrább is megy, hogy legyen helyem, meg nem sürget, meg nekem se kell korrigálnom stb.
aug. 3. 10:51
 27/30 anonim ***** válasza:

#26.

Mindig is az volt az elvem, hogy "orral hazafelé" parkolok le.

(az általad említett esetben betolatok)

Az egyértelmű, hogy tekintettel vagyok másokra, nem akadályozom a forgalmat, és a felfestett parkoló határait megtartom.

Viszont ezen felül egyáltalán nem éredekel hogy a másik hogyan állt be.

Szerintem egy normális vezetőnél -egy átlagos parkolásnál -nincs semmi parádé, sürgetés, stb.

Sőt, ha induláskor egy pillanat alatt eltünök mellőled, még te is örülni fogsz neki. 😉

aug. 3. 11:11
 28/30 anonim ***** válasza:
27. De miért? Hátra nehezebb menni (sokkal több a holttér), így arrafele célszerű tolatni, ahol több a hely.
aug. 3. 13:12
 29/30 anonim ***** válasza:

Nekem a Doblómon most is van 2 nagy karcolás, mert valami betolató barom a Lidl-parkolóban rájött, hogy a szekérrel nem fér a csomagtartójához, és betolta a két autó közé. Nyilván az enyémet húzta végig, nem a sajátját. (Bár lehet, hogy azt is, nem láttam.)

Szakadó esőben történt, úgyhogy én is csak bevágódtam a kocsiba, és mentem. Utána 10 napig a másik kocsival jártam, és nem vettem észre, addigra meg nyilván már törlődött a kamerafelvétel, és nem is tettem feljelentést.

Az itthoni garázsba meg három okból állok be orral: egyrészt a csomagtartóba elég gyakran pakolok, és ahhoz az kell, hogy a kocsi orra legyen befelé. Másrészt meg, a kocsi mögé is be szoktam pakolni ezt-azt, amikor nem az a kocsi van használatba, így majdnem koppanásig kell beállni, és centizni könnyebb orral beállva. Harmadrészt, a garázsajtó nem középen van, ha tolatva állnék be, nem nyílna ki teljesen a kocsiajtó.

aug. 4. 07:22
 30/30 anonim ***** válasza:

#28.

Abban igazad van hogy hátrafelé -bizonyos esetekben- neccesebb beállni.

Ám ilyenkor nincs mögötted csak a parkoló széle, tehát forgalomra nem kell figyelned.

Aztán kiálláskor jól jön hogy "arccal előre" kapcsolódhatsz a forgalomba.

/na persze ez is lehet sokszor helyszin, és forgalom függő/

aug. 4. 11:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!