Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akinek van autója és garázsos...

Akinek van autója és garázsos családi házban lakik: hogy szoktál beállni a garázsba? Tolatva vagy nem tolatva?

Figyelt kérdés

júl. 25. 09:58
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
42%

Nekem úgy is kinyílik a csomagtartóm, ha háttal állok be :) Még ha falhoz kell állni, akkor is van hely kinyit, úgyhogy az orra nem lóg ki az útra, közlekedő részre.

És kiállni meg ezerszer könnyebb. Akik orral állnak be, azokat mindig látom szenvedni kiállásnál, nem látják, hogy jönnek-e, nem fér ki.

júl. 25. 11:39
 12/30 anonim ***** válasza:
4%
Nekem mondjuk dugig van az autóm szenzorokkal, kamerákkal és jelez, ha bárki jön keresztirányból tolatásnál.
júl. 25. 11:40
 13/30 anonim ***** válasza:
46%

Természetesen orral, még szép. Minden esetben követem ugyanis a 2 aranyszabályt, az egyik, hogy a szűkebb helyre (garázs, parkolóhely) előre, hogy rendesen lássak, a sokkal nagyobb helyre (udvar, út) tolatva, hogy legyen mozgástér, a másik pedig, hogy nem akadályozgatom visszatolatgatással a többieket sehol, orral bekanyarodni 2 mp.

Amúgy én is jót röhögök mindig azokon, akik csak azért is szopatják magukat pláza parkolóban betolatással, aztán a csomagtartónál csak fél méter van, meg a bevásárlókocsit se tudja odatolni.

júl. 25. 11:42
 14/30 anonim ***** válasza:
95%
13: Van, akin a szenzorok sem segítenek :D
júl. 25. 11:43
 15/30 nemaRendőrség ***** válasza:

#4 jól írja nekünk is merőlegesen volt a kapura a garázs. Orral be előre, majd kiállásnál kitolat balra és orral előre kimentem a portáról.

Most lakásban lakunk, párhuzamosan lehet parkolni csak, a nyaralóba viszont betolatni szoktam mert kb annyi hely van a két kerítés között amekorra az autó, és a kapu sem túl széles egyelőre még. De ott nincs garázs

júl. 25. 12:10
 16/30 anonim ***** válasza:
65%

Egyeske jól írja.. amikor végez az ember akkor már tele az ember faxa a hülyékkel (illetve az ő esetében pinnája... ) az ember minél gyorsabban el a kar takarodni még a parkolóból is.. na ilyen állapotban még tolatgass kifelé úgy hogy a körülötted álló suv-októl lófaxt nem látsz ki.. és közben a bénázó anyukák ácsingóznak a helyedre, vagy a szemközti helyről tolatnának szintén kifele, na olyankor az ember szúr egy egyest, és heló eltűnik. :D :D :D

Aki meg azzal jön hogy jaj nem tudsz bepakolni.. itt pl a lidlnél van olyan sor amibe ha betolatsz kb a bejáratra nyílik a csomagtartód :D :D

Amúgy itthon általában betolatok, de ha a csomiban akarok pakolni akkor orral, mert a másik autóm ott van benn..

júl. 25. 13:03
 17/30 anonim ***** válasza:
28%

16.

Nem értem miért lenne nehezebb a "a körülötted álló suv-októl" kifele tolatni, mint befele? Befele az egész kocsit be kell szuszakolni és sehol nem lehet hibázni, kifele meg kitolod a felét és akkor már legalább arra nem kell figyelni. Mindig arra könnyebb tolatni, amerre nagyobb a hely és az nem a parkolóhely, hanem mindig a parkolóút/út. Közforgalmú úton meg meglátsz egy helyet, megállsz, de mivel mögötted is jönnek és az nem 10 méterre fog megállni, az egész tolatásosdi igencsak nehézkes lesz, ha egyáltalán visszatolatnak neked, hogy legyen elég helyed. Na és ha valahol, ott tényleg sürgető a dolog, mert lehet, hogy már félig dugót okozol emiatt.

júl. 25. 13:24
 18/30 anonim ***** válasza:
53%

Befele még van türelem egyrészt, másrészt, nekem nem okoz gondot betenni a kocsit tolatva.. kevesebb dologra kell figyelni.. lehet hiábzni is, korrigálni is..

Közforgalmú úton meg ha meglátom a helyet, kicsapom az indexet.. ha nem tart kövtávot, akkor majd visszatolat, volt már hogy megkérdeztem a mögöttem állót hogy szerinte miért világít az autóm seggén egy fehér fény és indexelek egy parkolóhely mellett.. kifele lehet dugót okozni befelé álláskor nem? :D :D Nekem így kényelmes, kész. :D

A legtöbb ember 3 autónyi helyre sem tud biztonsággal beállni. :)

Még valami.. betolatsz akkor kinn a szabadban söpör a kocsi eleje. ha orral állsz be, akkor kitolatáskor meg a két kocsi közt fog seperni az eleje, figyelhetsz arra is mielőtt végighúzod a szomszéd autó oldalát a lökős sarkával.. sokan nem képesek ezt károkozás nélkül végrehajtani.

júl. 25. 13:36
 19/30 anonim ***** válasza:

Nem tudom... nekem tolatva mindig könnyebb volt szűk helyre bemanőverezni a kocsit. Sokkal jobban lehet kontrollálni. Orran előre ha nem jó ívben kezded a kanyarodást, korrigálni jóformán csak tolatással, Y-ozással tudsz. Betolatva meg csak nagyjából kell irányba állítani a kocsi seggét, mert a koránnyal bármikor tudsz korrigálni bármelyik irányba. Nem véletlen, hogy sokszor a targoncák hátsó kereke kormányozható.

Lehet más másképp van ezzel. Nekem tolatni minidig is sokkal könnyebb volt.

júl. 25. 15:49
 20/30 anonim ***** válasza:
60%

Tegyük föl orral állsz be, az épület oldalához a sorba.

90°-ban jobbra előre valóban könnyű beállni, majd vásárlás után ugyan ilyen könnyű a csomagtartóba pakolni.

Na de amikor jönnél kifelé, a kocsiban ülve már semmit nem látsz, a két melletted álló autótól.

(Murphy szerint ilyenkor mindkét oldalon valami zárt magas furgon parkol, mondjuk egy Tranzit és egy Berlingo)

Ráadásul jól rád is álltak,így ha kicsi az oldaltávolság, még a kormányt sem tudod alászedni, mert belefordulsz a mellett levőbe. Szóval amíg középoszlopod ki nem ér a takarásból, addig vakon tolatsz egyenesen tartott kormánnyal ki az út közepéig.

....és persze eközben mindkét irányból jön a forgalom is.

Lehet, hogy mégiscsak farral kellett volna beállni?😂

júl. 25. 16:11
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!