Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit lehet tenni, ha a szerelő...

Mit lehet tenni, ha a szerelő tönkrevágta az autóm?

Figyelt kérdés

Műszaki vizsga állapotfelmérésre vittem az autót. Dízel, soha semmi nem füstölt. Jó állapotban volt. A szerelő már millió hibát mondott rá, amik nem álltak fent előtte. Füstöl a motor szerintük. Mint kiderült, az egy éve szervizelt motort hengerfejesre vágták, a gyújtáskapcsolót eltörték, és az előtte két nappal olaj cserés autóban egy deka olajat nem hagytak.

Állapotfelmérőn csak annyi szerepel, hogy füstöl a motor, a hengerfejről egy szó nem esik. Mit tudnék tenni?

júl. 24. 20:57
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
95%
Szinte semmit. Hogy bizonyítod be hogy ők tették tönkre?! Ezért szoktam ilyen alapokat magamnak csinálni az autón, mint olajcsere és hasonlók. Sok olyat is hallok, hogy márkaszervizben kifizeted a százezres olajcserét és csak egy papírt adnak róla, nem csinálják meg. Lejár a garancia és csodálkozol, hogy miért ment tönkre a motor, mert nem volt soha cserélve az olaj, csak kifizetve.
júl. 24. 21:01
 2/20 A kérdező kommentje:
Az olajcserét mi csináltuk itthon, ahogy szoktuk. Műszakiztatni akartuk, de nem volt biztos, hogy pár rozsdafolt miatt át megy e. Állapotfelmérésre elvittük, és már így hoztuk el a kocsit. Ahogy szokták mondani felénk, pápát választott a kocsi. Szép fehér füst, és persze a hűtővíz tiszta egy merő olaj, ami nem így nézett ki, mielőtt ezek a rohadékok hozzányúltak volna.
júl. 24. 21:03
 3/20 anonim ***** válasza:
96%
#2 És szerinted hogy folyt össze az olaj a vízzel? Mihez nyúlnak, hogy az összefolyik? Hengerfej tömítést szerinted csak azért kivették, hogy veletek kib@sszanak? Inkább nem vettétek addig észre.
júl. 24. 21:11
 4/20 anonim válasza:
61%
Erről nem ők tehetnek
júl. 24. 21:17
 5/20 A kérdező kommentje:
Pedig tényleg semmi baja nem volt a kocsinak, mielőtt odavittük. Sem a hűtővíz nem melegedett, sem fehér füst nem volt a kipufogónál, sem semmi más. Volt már hengerfejes kocsim máskor is, ott apránként látszódott hogy olaj került a hűtőkörbe, itt egyáltalán nem volt ennek jele. A tartály szép tiszta volt, mielőtt oda került hozzájuk, utána pedig full fekete, és tele olajjal. Mint kiderült, ezt a szervizt egyébként más is szidja. Nem vagyok teljesen analfabéta az autókhoz, és tudom, mit vittem oda, és mit kaptam vissza.
júl. 24. 21:26
 6/20 anonim ***** válasza:
#5 Ezt sajnos sehogy sem tudod bebizonyítani szerintem, bukta. Megpróbálhatod feljelenteni és ha van kamera akkor rendőrség megnézi és kapsz kártérítést, de ha kisértékű az autó, akkor több a perköltség, mint amennyit nyerhetsz vele.
júl. 24. 21:30
 7/20 anonim ***** válasza:

Közvetlen előtte megnezted a vizet, hogy nem-e olajos.

Nekem egyik napról a másikra lett tiszta olaj...

júl. 24. 21:32
 8/20 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es. Persze, megnéztem. Olajcsere is volt, amiatt amúgy is néztem a motort, hogy kell e még pótolni. Ilyenkor mindig körbenézem az egész motorteret, és semmi előjele nem volt olajosodásnak.
júl. 24. 21:35
 9/20 anonim ***** válasza:
Venni kell másik autót.
júl. 24. 21:40
 10/20 A kérdező kommentje:
9-es. Oké. De a rohadt életbe, komolyan. Más hibája miatt még én szívjak? Rohadtul nincs most pénzem egy másik autóra, egy ócska 200.000-esre sem. Ők cseszik el, és én szívok miatta.... Baromi jó.
júl. 24. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!