Most tanulok vezetni, 12ora-t vezettem kb már. Az oktatom szerint nem nagyon haladtam semmit, még mindig nem megy a kuplung használat. Tudnátok nekem ZALA megye kornyeken automata valtos autoval valo oktatást?
Ha kézi váltóval nem tudsz megtanulni vezetni, automata váltóssal sem fogsz tudni. A kuplunghasználat egy annyira jelentéktelen aprócska picurka része a vezetésnek, hogy ha azt az egyet kihagyod az automata váltóval, akkor sem változik semmi. 1.000.000 dolog helyett 999.999 dologra kell figyelni, szerinted ez segíteni fog? Szerinted ez fogja az áttörést jelenteni? Nem.
Egyébként meg 12 óra nem sok. A vezetés egy 100%-ban gyakorlaton alapuló készség. SOK gyakorlaton. Még ha az ember leteszi a jogsit 30, 40, 50 órával, az is egy nagy büdös semmi. Úgyhogy nem kell magad nagyon szarul érezni azért, mert 12 óránál még sehol sem vagy. Menni kell tovább előre, nem pedig rögtön feladni.
Minél előbb keress automata oktatót, automata kocsival(bármilyen is). A váltónélküli kocsié a jövő, felesleges b@szakodni a kéziváltó/kuplung kombóval.
automatával jobban tudsz koncentrálni a többi akármire.
#1 Abszolút egyetértek a mondandód 95%-ával, de azért a kuplunghasználat olyan dolog, hogy 30 óra után max. a legalföldibb ember meredek emelkedőn fullad le, azért friss jogsival már illik tudni, ez olyan dolog, mint az, hogy hogyan szedi az ember a kormányt a két kezével.
Kérdező: neked annyit tudok javasolni, hogy ha elviselhetetlen számodra az oktató, akkor válts oktatót, mindenkinek más stílus jön be (én attól nem tanultam semmit, aki minden második alapvető dolgot megdicsért). Meg hogy az órákon tényleg figyelj és gyakorolj. Mert lehet úgy is vezetni egy órát, hogy amúgy semmit nem fejlődsz, meg úgy is, hogy agyilag 100%-ban ott vagy és nem kell kétszer ugyanazért rád szólni, meg amiért egyszer rád szóltak, azt jövő héten nem ismétled meg véletlenül sem. Nem annyi, hogy kifizetem az órát, beülök az autóba, vezetgetek, aztán egyszer majd lesz jogsim, ahogy iskolában is akkor van értelme beülni pl. töriórára, ha tudom, miről volt szó múlt héten, itt is az egész oktatási folyamat alatt koncentrálni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!