A klíma pucerálására használt ózon honnan tudja...?
Expozíciós idő és koncentrácio az oka, meg a kárpit anyaga is számít. A pamut vagy természetes szálak érzékenyebbek míg a műszálak kevésbé. Plusz a kárpitok esetében gyakran alkalmaznak különféle bevonatokat vagy kezeléseket, amelyek ellenállóbbá tehetik őket az oxidációval szemben... Nyilván itt azért az is számít, hogy milyen a kárpit kora, állapota, stb.
Az első pont egyébként a meghatározó, kicsi a koncentráció és rövid az idő.
A mikroorganizmusoknak elég ennyi idő és ilyen koncentráció.
A fémeken vagy van alapból oxidréteg (mint pl az alumíniumon) ami már nehezen oxidalható, vagy eleve festve vagy kezelve vannak amitől ellenállóak lesznek. Amúgy meg kevésbé korrozív és lassabban is oxidál az ózon mint egy sav pl. Összességében amúgy itt is az expozíciós idő rövidsége a ludas... Szerintem.
Köszönöm.
Fémeknél nem is arra gondoltam, hogy a karosszériát megeszi, hanem elég sok elektromos csatlakozás van az utastérben, mszerfal alatt is. Ha a réz érintkezők egy kicsit elkezdenek oxidálódni, már okozhatnak kontakthibákat.
Nekem amúgy a polimerkémiával semmi bajom nem volt. Üzemlátogatáson is voltunk többször műanyaggyártó/feldolgozó egységekben. De aztán teljesen mással foglalkoztam. Egyetem alatt bioanalitikával: aminosavak, aminok HPLC-zése, azután meg környezetanalitika: hulladék, víz, szennyvíz, levegős témák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!