Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Elinduláskor ti mikor váltotok...

Elinduláskor ti mikor váltotok kettesre?

Figyelt kérdés
Amikor már gurultok, azonnal, vagy először egyesben jól kipörgetitek?
2024. júl. 1. 10:49
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
70%
Én 6 óra 2 perckor.
2024. júl. 1. 13:13
 12/19 BeefEater ***** válasza:
56%
Akkor, amikor olyan sebességgel haladok egyesben, hogy kettesben megfelelő fordulatszámról fogom tudni folytatni a gyorsulást. Ez nyilván jármű, útszakasz, terhelés és helyzet függő.
2024. júl. 1. 14:44
 13/19 A kérdező kommentje:

"Akkor, amikor olyan sebességgel haladok egyesben, hogy kettesben megfelelő fordulatszámról fogom tudni folytatni a gyorsulást."

Nem csúsztatsz kuplungot kettesre váltás után?

2024. júl. 1. 15:54
 14/19 BeefEater ***** válasza:
Ha kettesben is csúsztatni kell akkor tudom, hogy elváltottam magam.
2024. júl. 1. 16:25
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha normálisan haladsz, tehát nincs semmilyen forgalmi tényező, ami lassítana (pl. dugó, gyalogos stb.) , akkor egyáltalán nem kell kettesben csúsztatni.

2024. júl. 1. 16:44
 16/19 anonim ***** válasza:
Parkolóban egyesben szoktam még gurulni, mert eléggé domborzatos, csak ha kiérek az útra, akkor kettes. Ha meg pl. lámpánál indulok, akkor egyes, gáz, kettes 2 mp múlva. Egyesben csak indulok.
2024. júl. 1. 18:00
 17/19 anonim ***** válasza:
#14 Azért már pár évtizede olyan áttétellel gyártják az autókat, hogy amint elindulsz, kettes. Merőleges parkolást is lendületből megoldod kettesben, ha tudsz vezetni. Egyesbe csak álló autót teszel, tehát kapualjban, pirosnál meg stop táblánál. Mozgó autót, akármilyen lassan is mozog, duplakuplungolás nélkül nem is feltétlen könnyű egyesbe erőszakolni. Ha mozog a jármű, akkor kettes.
2024. júl. 2. 08:16
 18/19 A kérdező kommentje:
Engem úgy tanított az oktatóm, hogy amikor már gurulok, jöhet a kettes és először csúsztatom a kuplungot, ettől viszont apám agyf-t kap, szerinte egyesben jól fel kell gyorsulni. 🤦‍♀️
2024. júl. 2. 09:51
 19/19 anonim ***** válasza:
Hát én a sportmotoromon 170-nél váltok kettesbe...
2024. júl. 2. 10:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!