Van értelme 250lovas autóknak?
Ez nézőpont kérdése. Első keréken szinte használhatatlan ez a teljesítmény. Hátsó keréken is nagy tudást igényel ennyi lóerőnek az irányban tartása.
Összkerékkel tökéletes egyveleg lehet, pl ha egy Subaru-ról van szó.
Jobb autót nem is kívánhatna az ember!
Igen.
Minden relatív. Átlagos 1,3-1,4 tonnás autókkal el lehet járni 100-120 lóerővel is. Kicsit lassabban gyorsul, meg vissza kell váltani, ha 4-en- 5-en ültök benne és a klíma is megy. Nem targédia, nem használhatatlan ettől a kocsi, abszolút megszokható.
Városban, négykerekű esernyőként, meg bevásárlókocsiként hazsnálva az autót, két sarokra futkosáshoz még ennyi sem kell feltétlenül.
150-200 lóerő az, saját szubjektív vélemyénem szerint, ami már a közlekedési szituációk nagy résénél kellemes tud lenni.
200-250 az, amire azt is mondhatjuk, hoyg fürge. Az elsőkerék hajtásnak (valaki fentebb szóba hozta) is szerintem itt van a határa. Persze ez sem versenyautó, vannak ezeknél is jóval erősebbek. De ott már a fenntartás is kezd aránytalanul megugrani, nem biztos, hogy mindenki szerete ennyit áltozni rá. Adó, biztosítá, nem biztos hogy 5 liter olaj eég bele, nagyobb komolyabb fék kell, nem biztos, hogy elég 4 gyújtógyertya, bonyolultabb hajtás, stb...
#7 teljesen igazad van! Ezért is írtam feljebb, hogy 250 lóerő első keréken szinte már használhatatlan. Ez a kedves kérdezőnek valamiért nem tetszik, ezért le is lettem pontozva :D
Márpedig aki vezetett már erős elsőkerekes autót, az tudja, hogy sokkal jobban igénybeveszi az első futómű alkatrészeit. Ha valaki mindenképp 250 lóerő, vagy feletti teljesítményű autót szeretne, az válassza hátsó, esetleg összkerékhajtással, különben úgy feltekeri a fára, mint annak a rendje :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!