Ha már van autóra jogosítványom miért kell ismét vizsgázni ha motorra szeretnék jogosítványt?
A motoros KRESZ-ben vannak különbségek, és motort vezetni szintén más, mint autót.
Egyébként az SM automatikusan jár, és van B125 kategória is.
Ezt mindenki mondhatná aki teherre vagy akár pótra vizsgázik.
Az az újbóli tanulás , gyakorlás nem árt senkinek.
Bizony sokat lehet felejteni vagy rosszul rögzül be néhány dolog.
"Gondolják hogy elfelejtettem a KRESZ-t?"
Lényegében igen.
Ezért van az, hogy 2 éven belül még beszámítják a korábbi KRESZ vizsgát. És változások is vannak.
"A sebességkorlátozó tábla ugyan úgy sebességkorlátozó és a behajtani tilos táblánál ugyan úgy nem lehet motorral sem behajtani."
Az ilyen mindennapos dolgok megmaradnak az emlékezetben. De vannak összetettebb szabályok is, amiket a régi jogosítványú emberek "én így szoktam" alapon alkalmaznak. És szerencsére -többnyire- nincs is ebből baj. De azért nem ez az ideális.
KRESZ csak egyféle van, és az egyaránt vonatkozik a gyalogosra, motorosra, kamionosra, de buszokra, villamosra is. Ha így nézzük, akkor felesleges.
De az oktatásban máshol vannak a hangsúlyok, és a vizsga során is a kérdések ehhez igazodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!