Korlátlan jogsi mellé milyen motort?
Sziasztok. Simsonos előélettel rendelkezem, a jogsi urán szeretnék egy megbízható, túrázásra alkalmas gépet. Ami fontos az a vételár, viszonylag régebbi konstrukciókat néztem, nem szeretnék 2 millió vagy afelett vásárolni. 182cm vagyok és majdnem 120kg, ültem már GS500-on, mit mondjak elég nevetségesen néztem ki.
Amiket néztem az a sor4-es 600-as bandit/hornet páros, illetve V2 -es SV650.
Viszont a szívemhez az túraenduro/supermoto van a legközelebb, sajnos ezeknek az áruk is magasabb.
XT660X illetve KTM 690SM hangja az, ami igazán tetszik, nagyjából egy árkategória. Vannak esetleg olcsóbb árkategóriás, ilyen hangú motorok? Tetszik a sor4 hangja, de valamiért ez az enduro/sm 1 henger hangja sokkal jobban bejön... Teljesítmény nem igazán érdekel, az XT 48 lóereje is bőven elegendő lenne, inkább az a hang, amit ezek produkálnak.. ☺️
Ha felütöd a használtautót azért akad pár lehetőség. Azt nem írtad mennyit szánsz rá csak azt hogy mennyit nem. Olyan 1.4-1,7 ért azért már akadnak jó vasak.
pl suzuki dl 650,yamaha xj6s,yamaha fz6s,honda nc700x,benelli trk502,honda xl700 v
egyhengeres pl aprilia pegaso 650 bár én a helyeben annyira nem erőltetném az 1hengert de te tudod.
Köszi dirtboy, igen, nagyjából a lehetséges modellekkel tisztában vagyok, sok Dodort illetve motor tesztet néztem. Mindenütt az SV650-t írják mint nagyon megbízható "kezdőbarát" motor.. lehet, hogy az lesz a választás. Évjáratban picit frissebb mint mondjuk egy Bandit illetve az ára is sokkal jobb. Jó dolog a supermoto csak nem az én pénztárcámhoz. (Kb 1millióért megveszem, utána ha kell szervíz akkor kb megállok az XT vételáránál, ami nem mindegy azért)
Így pedig max megbarátkozok a csendes SV-vel.
"Viszont a szívemhez az túraenduro/supermoto van a legközelebb,"
SV helyett miért nem nézel DL-eket ha már túraendúrók tetszenek? Ugyanaz a V2-es blokk van mindkettőben.
Neked kell dönteni! Első motornál én is sokat filóztam, hogy melyik legyen. Ugyanaz mint az oktatómotor, Kawasaki ER6, de megutáltam a sor kettőt, majd szemezgettem CBF 600 S Hondákkal is, mert mindenképpen olyan motort akartam aminek azért van némi szélvédelme. Valahogy a túraendúró vonalra tévedtem a keresésben, és többek közt ekkor került képbe a DL650-es V-Strom is, és most egy 2008-as példány tulaja vagyok. Jó nyomatékos motor, nem kell szétforgatni, 67 lóerő van akinek kevésnek tűnik, de nekem elég, hangját is szeretem, főleg mikor motorfékkel kapcsolgatok vissza 😊😊.
Nálam szempont volt, hogy injektoros legyen, főleg a mostani benzin miatt. Épp elég szerelős videót láttam, hogy hogyan néznek ki a karburátorok az etanol miatt, és nekem eddig a téli álom után is pöccre indul, nem kell köszörülni. Másik szempont volt még az utasnak is normális ülés, ami szintén megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!