Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen következményei lehetnek...

Milyen következményei lehetnek, ha “A2” jogosítvánnyal vezetek “A” kategóriás motort?

Figyelt kérdés

Gyermek korom óta motorozok, nemrégiben vásároltam egy nagymotort, amivel nyáron tudok A2-ről A-ra lépni jogosítvány terén.

Szeretnék tapasztalatot szerezni vele. Mi van ha megfog így a rendőr? Valaki jár így?

febr. 6. 11:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%
mivel arra nincs jogsid pont olyan mintha b jogsival vezetnél . és a2 vezettem 600 sprotmotort , pénzbüntetés 30eft és egy évig nem mehettem a korlátlan jogsizni . kicsit túlzásba estem a rajkodással így vadásztak rám a sünök
febr. 6. 11:43
 2/13 veterán vas ***** válasza:
48%
Az ilyen eseteknek egy "következménye" van, azt pedig büntetésnek hívják.
febr. 6. 11:58
 3/13 A kérdező kommentje:
Az oké második, tapasztalatra voltam kíváncsi mint az első kommentelőé
febr. 6. 11:59
 4/13 anonim ***** válasza:
48%

Engedély nélküli vezetés.

Pénzbírság + eltiltás.

febr. 6. 12:09
 5/13 veterán vas ***** válasza:
48%
Sajnálom, azért nem tudtam tapasztalaton alapuló választ adni, mert olyan járművet még nem vezettem amire nincs jogosítványom.
febr. 6. 14:45
 6/13 anonim ***** válasza:
0%

De ha lesz egy baleseted akkor mindent rád vernek.

Na akkor vehetsz jó sok vazelint mert szükséged lesz rá oda benn.

febr. 6. 14:55
 7/13 anonim ***** válasza:
40%

Na, az, hogy az 1-től 5-ig semelyik válasz sem 100%-os tökéletesen mutatja, mennyi értelme van gyakorin kérdezősködni közlekedés témakörben. Én csak válaszolni meg olvasni, szörnyülködni járok ide, mert az biztos, hogy ha én kérdeznék valamit, nem mernék megbízni a valaszokban, inkább utánajárok magam!

Kérdező, ha olyat járművet vezetsz, amire nincs jogsid, akkor az igenis majdnem olyan, mintha nem is lenne jogosítványod, és balesetnél is súlyosbító tényező, még ha vétlen lennél, akkor is részfelelősséget húznak rád. Azért mondom, hogy csak majdnem olyan, mert baleset vagy szabálytalanság esetén, mivel már van valamilyen jogosítványod, még büntetőpontot is tudsz kapni. Ha semmilyen jogosítványod nem lenne, akkor nem lenne hova bejegyezni a pontokat, tehát legalább azt megúsznád.

febr. 6. 22:32
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
#8: egy idióta (67%) végigtenyerelte a piros gombot. Ettől még vannak jó válaszok.
febr. 6. 22:58
 9/13 veterán vas ***** válasza:

#7.

Ha nem baj, szinte ugyan azt írtad, mint az általad lefikázott válaszadók, csak kicsit cikornyásabban.😃

febr. 7. 10:08
 10/13 A kérdező kommentje:
Nem éri meg kockáztatni, nem fogok vezetni, az a kis idő júniusig kibírható amíg neki tudok állni. Valamennyi tapasztalatot muszáj szerezni, hogy forgalmin ne érezzem úgy magam mint kezdő b*zi a gőzfürdőben, a kérdés erre irányult.
febr. 7. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!