Milyen következményei lehetnek, ha “A2” jogosítvánnyal vezetek “A” kategóriás motort?
Figyelt kérdés
Gyermek korom óta motorozok, nemrégiben vásároltam egy nagymotort, amivel nyáron tudok A2-ről A-ra lépni jogosítvány terén.
Szeretnék tapasztalatot szerezni vele. Mi van ha megfog így a rendőr? Valaki jár így?
2024. febr. 6. 11:23
11/13 anonim válasza:
#9 Kit fikáztam le? Pont azt mondtam, hogy #1-#5-ig elég nagy baj, hogy nem mind 100%-os!
12/13 anonim válasza:
külföldön láttam hogy csomó nagymotor (600 asok meg ezresek) a2-re voltak lepapírozva full hivatalosan :D Mármint a papír volt hivatalos, maga az a2-re vizsgáztatás nem tudom mennyire az. De olyan tudsz, hogy veszel egy nagymotort úgy hogy gyárilag legyen a2-re leszabályozva, és azt te valami ismerőssel "megokosítod" hogy ne legyen lekorlátozva, már ha csak szoftveres a butítás. Aztán műszaki előtt meg visszabutítod
13/13 anonim válasza:
#12 Persze, itthon is rengeteg ilyen van. Ha használtan veszed az "A2-vel vezethető" motort, isten tudja, benne van-e tényleg a fojtás. Meg nagyon sok motort úgy árulnak A2-re, hogy 25kW-ra van fojtva (papíron), ami 2013 előtt az A korlátozott kategóriának megfelelt, de ugye A2-re úgy lehet fojtani, hogy a fojtott teljesítmény ne legyen az eredetinek kevesebb mint a fele. Tehát pl. az én Hornetem 70kW, árulnak egy csomó 25kW-os példányt (sőt, első szériából a gyár is csinált direkt ilyen változatot), de az elvileg nem lenne vezethető A2-vel, csak ha 35-re lenne fojtva. Nem érdekel senkit. Meg ugye ebből is látszik, mennyi értelme van ennek a kategóriázásnak, adott motort ha 35-re fojtasz, vezetheted, ha még lejjebb, 25-re, akkor meg nem. :D Nyilván az volt a jogalkotói szándék (gondolom), hogy ha kiüti a haver a fojtást, ne egy sokkal nagyobb teljesítményű motort kapjál, de akkor is faramuci.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!