Elso tippre mit gondolsz, 1.5benzin?
Annyi volt,hogy elindultam hazafele veszprembol(oda uton nem volt gond).
Elso korforgalomnal elkezdett rangatni az auto, leakart fulladni.
Kiertem a varosbol, es a fouton alig gyorsult a kocsi 90nel tobbel nem is tudtam menni(padloztam).
Jott egy enyhe emelkedo es ott vissza kellett valtanom 1-esbe es ugy tudtam felmenni rajta kb 5km-el.
Muszerfalon a homerseklet mutato fixen kozepen allt(nem jelezte,hogy melegedne)
Felrealltam, es lattam,hogy a motorhazteto alol jon ki a goz, kinyomta a vizet.
Vartam 1orat,ujratoltottem, szepen jar az auto, de ahogy elakarok indulni vele leakar fulladni, es nincs ereje.
Daewoo lanos 1.5benzin 1999evjarat
Mérhet kompressziót. Vagy nézheti a gyertyákat, illetve szagolgathatja a hűtőfolyadékot, ahogy korábban írtam.
Esetleg próbaképpen kicseréli a gyertyákat, mint a legolcsóbb alkatrészt, hátha attól megjavul. Vagy nézi, hogy járás közben bugyborékol-e a kipufogógáz a nyitott kiegyenlítőtartályban.
Attól függ, hogy mennyire lelkiismeretes, mennyire tapasztalt, mennyire barátja a pénztárcádnak, ...
"Vizhofok jelado :D most hoztam el a kocsit, nem rangat, es nem forr a viz 28ezer volt"
Az szerencse. :-)
Bár furcsa, hogy a hőfokjeladó hibája miatt rángatni kezdett és elgyengült. Sőt, 1 óra múlva lehülve és feltöltve sem nyerte vissza az erejét.
Lehet ugyan, hogy a hőfokszenzor hibája miatt nem indult be a ventillátor. De egy jól működő hűtőnek, országúton erre nincs szüksége.
De mindegy. Mindenesetre egy ideig érdemes naponta ellenőrizni a hűtőfolyadék szintjét.
Naaaaaa végülis nem hőfokjeladó volt, de nem fogjátok elhinni...
hátsódobba(kipufogó) eltömítette a hangtompító gyapot a kipufogást :D leszedtük a dobot, visszajött az ereje, nem rángatott, és ment mint a golyó, holnap érkezik egy jó minőségű dob,mert ami rajta volt valami gagyi nevenincs dob volt :D
"nem hőfokjeladó volt"
Ez nem is lett volna ok a gyengülésre. Ahogy a 16-osban írtam.
De az eltömődött kipufogódob még mindíg nem magyarázza, hogy miért nyomta ki a hűtővizet. Talán lesz még más is. :-(
Ha a szelep tényleg nem volt jó, vagyis kipróbáltátok, hogy nem zár, akkor ez lehet egy részleges magyarázat.
De az is okozhatja a hűtőfolyadék kinyomását, ha gáznemű anyag van a hűtőkörben. Levegő vagy kipufogógáz. Mert ezek nagyot tágulnak a hőmérséklet emelkedésekor.
Szóval a hűtővíz szintjét, meg a kifolyás nyomait a kupak környékén érdemes továbbra is figyelni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!