Elso tippre mit gondolsz, 1.5benzin?
Annyi volt,hogy elindultam hazafele veszprembol(oda uton nem volt gond).
Elso korforgalomnal elkezdett rangatni az auto, leakart fulladni.
Kiertem a varosbol, es a fouton alig gyorsult a kocsi 90nel tobbel nem is tudtam menni(padloztam).
Jott egy enyhe emelkedo es ott vissza kellett valtanom 1-esbe es ugy tudtam felmenni rajta kb 5km-el.
Muszerfalon a homerseklet mutato fixen kozepen allt(nem jelezte,hogy melegedne)
Felrealltam, es lattam,hogy a motorhazteto alol jon ki a goz, kinyomta a vizet.
Vartam 1orat,ujratoltottem, szepen jar az auto, de ahogy elakarok indulni vele leakar fulladni, es nincs ereje.
Daewoo lanos 1.5benzin 1999evjarat
Sajnos, lehet hogy átszakadt a hengerfejtömítés. A hengerbe víz jutott és emiatt volt gyujtáskimaradás, rángatás. És ugyanakkor a hűtőkörbe jutó kipufogógáz nyomta ki a vizet.
Szagold meg, hogy a kiegyenlítőtartályban van-e kipufogógáz szag. Illetve a gyertyák nem vizesek-e.
"Az költséges dolog, ha átszakadt a hengerfejtömítés?"
Hát nem olcsó. A minimum, hogy le kell venni a hengerfejet, a kipufogócsonkot, a szívócsonkot. Mindenhova új tömítések.
Sőt. Az alapos szerelők ilyenkor gépműhelybe küldik a hengerfejet síkoltatásra vagy akár teljes felújításra. És az is előfordul, hogy nem csak a tömítés szakad át, hanem megreped a hengerfej vagy a henger.
Remélhetőleg nem szervizbe szoktad vinni ezt a koros autót, hanem van egy becsületes, egyszerű autókhoz értő maszek szerelőd.
Szóval csak abban lehet reménykedni, hogy nem hengerfejtömítés probléma, hanem én tévedek.
"Illetve a műszerfalon miért nem jelezte, hogy forr a víz? "
Mert ha igaz, amire gondolok, akkor nem forrt a víz. Nem a gőznyomás miatt nyomta ki a vizet, hanem az égéstérben levő nagyobb nyomás okozta ezt.
Ha az összes tünetet figyelembe veszem, akkor nincs tippem.
Talán másnak van.
Esetleg termosztát. Ha a hőfokjelző azért mutatott csak 90 fokot, mert már nem tudott oda eljutni forró hűtőfolyadék.
De attól hidegen nem kellene erőtlennek lenni. Hacsak a magas hőmérséklet miatt nem károsodott valami a motorban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!