Miért egyre nagyobbak az autók?
És miért vesznek az emberek egyre nagyobb autókat?
Pl. a BMW 3-as szériából az első generáció még 4,3 m hosszú volt, a legújabb pedig már 4,7 m. Az első VW Golf 3,7 m, a legújabb 4,3.
Illetve az emberek is mintha keresnék az egyre nagyobb, magasabb SUV-okat. Sokan városban Audi Q7-ekkel, BMW X7-ekkel meg Mercedes GLS-ekkel járnak.
Miért van ez?
Több válasz van, mind logikus.
Azt gyártanak és vesznek amire piaci igények vannak.
Te ott 40 éves idősíkon nézed mennyit nőttek az autók. 40 éve még a nagy "nyugati" márkák 3 modellel lefedték a piacot VW Polo/Golf/Passat ma 14 modellt tolnak a BMW 3/5/7 ma ők is 3 sorozattal nyomulnak 1/3/5/7+ i és X sorozat. És "kell" csinálni, mert a konkurencia is csinálja.
Miért SUV? Azért mert ez a "trendi" és a tehetősebbek ebből is a nagyot veszik mert futja rá.
Nekem 2 kocsi van itthon egy Skoda Favorit és egy Octavia 3 A Favorit a Golf2 az Octavia a Golf7 cseh változata. Szeretek a Favorittal mászkálni, de azért az Octavia egy dimenzió ugrás hozzá képest.
Na és itt jöttünk meg még egy indokhoz, a márka hűséghez. Ez nálam véletlen, nem akartam Skodát, de szívesen vennék, ha autó kellene.
Na most az igazi vásárló (nem én) , aki be megy a szalonba 3-5 évente és vesz új autót az nem ugyan azt szeretné látni ugyan azt ezért van facelift is. Mert ha nincs újdonság ami szebb/jobb/nagyobb, akkor megy olyanhoz akinek van.
Erre van igény.
Általános elvárás, nem csak autók terén, hogy az újabb mindig nagyobb, szebb, jobb, kényelmesebb, tágasabb, gyorsabb, erősebb stb stb legyen
Farokméregetés miatt. A többségnek mindig nagyobb, jobb, gyorsabb, erősebb, stb. autó kell, mint ami a szomszédnak van.
Ez más téren is így van. 20 éve egy 80 centis képátlójú tévé is hatalmasnak számított. Most már simán árulnak 2 méter felettit is. Telefonok is régen a markodban, zsebedben kényelmesen elfértek. Most meg hatalmas tabletszerű tepsiket árulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!