Az autók azért egyre nagyobbak, mert az emberek egyre magasabbak és igazodnak hozzá?
Valahogy a világ változik ma egy VW Polo több mint 4 méteres ami 30cm-el hosszabb mint anno egy VW Golf 1-es volt, ami egy mérettel nagyobb kategória ma is!
De akár a hafalat is lehet emelni az autók átlagmagassága is jelentősen emelkedett a SUV-okkal.
Ki és miért és hogy befolyásolja a piacot nem tudom, kétlem, hogy a vásárlókon múlik! Nem ők találták ki a turbó dízel, SUV és most az elektromos autó őrületet ők csak felültek a vasútra, már aki...
Az emberek nem lettek szerintem nagyobbak, csak valahol az igazság ott van az #5-ösnél!
Régen az autó egy olyan dolog volt, mikor még én gyerek voltam, hogy nagy cucc volt, hogy van, nem az, hogy most ilyen vagy olyan, suv vagy mekkora stb...
Van egyáltalán autó, ráadásul egy sapka xar volt, így utólag tudom, de legalább apám tudta otthon barkácsolni.
Ma meg már olyan az autó, hogy lassan alanyi jogon mindenkinek jár, és lassan aki megteheti a táskája színéhez választ autót...
Szóval nagyon másabb az autózás ma attól, amire anno azt kitalálták!
bocs itt többször átfogalmaztam és kimaradt valami:
"De akár a hasfalat is ki lehet emelni" ezt akartam írni bár szerencsésebb megfogalmazás lett volna a hasmagasság!
A hosszuk azért nőtt, mert döntöttebb a szélvédő.
Ennek aerodinamikai és biztonsági oka van.
A magasság növekedése igazaból csak divat. Mivel az ülés is magasabban van, nem fér bele nagyobb ember. De nem is kell, az átlagmagasság még mindig 180 centi alatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!